Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Klubben
Arrangør Samfundets Debattkomité
Samfundets Debattkomité (SDK)
Dato 16. februar 2022
Tid 18.00 - 20.00
Billett Billett inkludert i inngang
Aldersgrense 18 år (student), 20 år (ikke-student)

Onsdagsdebatt: Trans i idrett

I 2020 ble Laurel Hubbard den første åpne transpersonen til å delta i OL. Til tross for at hun oppfylte alle krav stilt fra IOC til transkjønnede for å delta i OL, ble det hele møtt med mye opposisjon.

Hva skal til for at transpersoner skal kunne konkurrere i idrett på likt grunnlag som cispersoner? På onsdagsdebatt: trans i idrett skal vi ta et nærmere blikk på hva det vil si å være en transkjønnet idrettsutøver og hvordan det påvirker prestasjoner. Hva kan og burde idretten gjøre for å inkludere transpersoner på en rettferdig måte? Dessuten er alle menneskekropper forskjellige, så hva er egentlig rettferdig idrett?

Med oss for å diskutere dette har vi:

Øyvind Sandbakk, han er professor ved institutt for nevromedisin og bevegelsesvitenskap ved NTNU, og er leder for Senter for toppidrettsforskning. Han forsker på prestasjoner i toppidretten, og har jobbet mange år i Olympiatoppen, blant annet som leder for forskning og utvikling.

Colin Bojer, som er transaktivist og styremedlem av FRI Trøndelag.

Håvard B. Øvregård, som er seniorrådgiver for verdiarbeid i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF)

Mathea Slåttholm Sagdahl er førsteamanuensis i filosofi ved Universitetet i Tromsø. Hun jobber innenfor etikk og feministisk filosofi, og særlig med kjønnsteori og transperspektiver.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler