Information
Restaurant
Events
Volunteer

Norsk
Member
Internal
Area Klubben
Organizer Samfundets Debattkomité
Samfundets Debattkomité (SDK)
Date 16. February 2022
Time 18:00 - 20:00
Ticket Ticket included with entrance
Age limit 18 (student), 20 (non-student)

This event is in norwegian

This event is in norwegian

Hva skal til for at transpersoner skal kunne konkurrere i idrett på likt grunnlag som cispersoner? På onsdagsdebatt: trans i idrett skal vi ta et nærmere blikk på hva det vil si å være en transkjønnet idrettsutøver og hvordan det påvirker prestasjoner. Hva kan og burde idretten gjøre for å inkludere transpersoner på en rettferdig måte? Dessuten er alle menneskekropper forskjellige, så hva er egentlig rettferdig idrett?

Med oss for å diskutere dette har vi:

Øyvind Sandbakk, han er professor ved institutt for nevromedisin og bevegelsesvitenskap ved NTNU, og er leder for Senter for toppidrettsforskning. Han forsker på prestasjoner i toppidretten, og har jobbet mange år i Olympiatoppen, blant annet som leder for forskning og utvikling.

Colin Bojer, som er transaktivist og styremedlem av FRI Trøndelag.

Håvard B. Øvregård, som er seniorrådgiver for verdiarbeid i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF)

Mathea Slåttholm Sagdahl er førsteamanuensis i filosofi ved Universitetet i Tromsø. Hun jobber innenfor etikk og feministisk filosofi, og særlig med kjønnsteori og transperspektiver.

Events at the Student Society can be adapted for visitors with movement and hearing impairment. See here for more information.

Sponsors
Festivals