Lokale | Utenfor Huset |
Arrangør | ISFiT
ISFiT (ISFiT)
|
Dato | 14. februar 2021 |
Tid | 20.30 - 22.30 |
Billett | Gratis inngang |
Aldersgrense | Ingen aldersgrense |
ISFiT: Alienation through the lens of young Norwegian directors
Et kortfilm event for filmelskere. Eventet skal utforske fremmedgjøring gjennom tre kortfilmer av 3 unge norske filmregissører. Spørsmålet vi stiller er; Hva vil det si å være fremmedgjort? Det finnes veldig mange svar på dette spørsmålet, og vi vil gjennom dette arrangementet nøste litt i denne problematikken gjennom øynene til de tre regissørene Barbora Hollan, Brwa Vahabpour og Julian Tepfers. På dette digitale eventet vil vi få sett en film av hver regissør, deretter blir det intervjuer med regissørene hvor de svarer på spørsmål. De vil fortelle litt om filmproduksjonene, hvordan det er å være ung regissør i den norske filmbransjen og hva fremmedgjøring er for dem og hvordan det kommer fram i deres filmer.
Filmene og om regissørene:
SILENCE av Brwa Vahabpour
Brwa er allerede en prisbelønnet regissør som vant beste fiksjonsfilm under Boston Short Film Festival i 2019 for sin avgangsfilm fra filmhøyskolen, “Gjeteren”, og filmen vi skal vise her, Silence, vant Filmforbundets fagpris for beste klipp under Kortfilmfestivalen i 2020. Brwa har studert på Nordland Kunst - og Filmfagskole, og gikk ut av regilinja på filmskolen på Lillehammer i 2018. De andre filmene til Brwa har en unik og følsom registemme som skildrer miljøer vi ikke ser så ofte på norske TV-skjermer, og filmen hans “Silence” kommer fra en personlig historie, så fortellergleden stråler gjennom skjermen.
THE ART OF THE HANDSHAKE av Julian Tepfers:
Julian Tepfers er en 22 år gammel filmskaper som aldri har gått på filmskole fordi han aldri kom inn på en. «Men det er det flere av mine helter som aldri gjorde heller» sa han til seg selv. Og med det begynte han å lage film for seg selv. Han begynte i, og har holdt seg i sin favorittsjanger, grøsser. Det har vært utrolig gøy, og litt av den moroa ville han også ha med inn i filmene. Linjen mellom grøsser og komedie ble den han likte best å balansere på, og det er denne miksen av sjangere som lå til grunn for filmen «The Crisis or Handshake It Off». Litt skummel, litt morsom. Forhåpentligvis!
LØVETANNMAMMA av Barbora Hollan:
Barbora er fotograf og filmskaper. Hun flyttet til Norge fra Tsjekkia i alder av 5 år. Etter å ha studert kunstfotografi ved Akademiet for kunst, arkitektur og design i Praha, reiste hun alene ut i verden rundt med en kajakk og fotokamera. Hun fotograferte steder som Nepal, Chile og Peru, og har vært mange steder hvor hun klatret over språkbarrieren for å komme i kontakt med menneskene rundt henne. I 2014 debuterte hun på Høstutstillingen i en alder av 25 år. “Jeg ønsker å utforske dokumentarfilmens fortellemåter, og kombinere det med en subtil poetisk visuell stil” forteller Barbora. Filmen Løvtannen vant blant annet Don Quixote Award, Krakow Filmfestival, og var på flere Konkurranseprogrammer, som Bergen Internasjonale Filmfestival, Den Norske Dokumentarfilmfestivalen, Kortfilmfestivalen i Grimstad, Krakow Filmfestival.
Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.