Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Klubben
Arrangør Samfundets Debattkomité
Samfundets Debattkomité (SDK)
Dato 14. oktober 2020
Tid 18.00 - 19.30
Billett Påmelding
Aldersgrense 18 år

Onsdagsdebatt: Koronavaksine – hvem bør få den sist?

Onsdagsdebatt om koronavaksine med Siri Fosmo, Arne Byrkjeflot, Tone Dorthe Slettan og Elizabeth Moan.

I begynnelsen av september ble det kjent at Norge vil delta i Covax, en internasjonal innkjøpsordning som vil forhåndskjøpe koronavaksiner i store volum og fordele dem rettferdig mellom rike og fattige land. Dette er i stor grad et resultat av at blant annet USA og Storbritannia allerede har forhåndskjøpt vaksiner til egen befolkning, noe som fremmet frykten for at vaksinen ville bli ujevnt fordelt.

Også blant vår egen befolkning er det store diskusjoner. I slutten av september publiserte NRK en artikkel der en rekke forskere konkluderte med at overvektige og røykere burde stå langt fremme i køen for å få koronavaksine, grunnet risikogruppen de befant seg i. Prioriteringer i vaksinekø vil skape enorme diskusjoner etter hvert som vi nærmer oss den første vaksinedosen, og det eksisterer ingen tvil om at dette er et krevende spørsmål etisk. Så hvordan bør vaksinefordelingen mellom rike og fattige land foregå? Bør de som på mange måter har plassert seg selv i en risikogruppe bli prioritert?

Med oss for å diskutere dette har vi lege og forsker fra NTNU Siri Fosmo, politiker i Rødt og tidligere leder for LO Trondheim Arne Byrkjeflot, Høyre-politiker Tone Dorthe Slettan og Pensjonistpartiets Elizabeth Moan.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler