Information
Restaurant
Events
Volunteer

Norsk
Member
Internal
Area Storsalen
Organizer Styret
Styret
Date 24. February
Time 18:00 - 20:00
Ticket 0,- / 50,-
Age limit 18 (student), 20 (non-student)

SAMFUNDSMØTE: KUNST

This event is in norwegian.

Er dette det kunst har blitt? Hulemaleriene dokumenterte historier om jakt, overlevelse, sex og samhold. Portrettmalerier sikret at generasjonene som kom husket sine forfedre. Religiøse, politiske og ideologiske bevegelser har stadig lent seg på kunstneriske uttrykk for å forføre massene og fremme sin sak.

Velkommen til Samfundsmøte: kunst, hvor vi diskuterer hva som er stygt og fint, og hvem bestemmer. Hva avgjør om noe er kunst? Hvem bestemmer hva som er museumsverdig? Hva slags funksjon har kunst – virkemiddel for samfunnsengasjement eller pompøse uttalelser som kun kultureliten forstår seg på? Finnes det en sannhet i tanken “dette kunne jeg ha malt selv”? Skal vi bare titte litt på det som henger i museumsgangene, eller kan kunsten bety noe større enn bare det første man ser, hører eller føler på?

Med oss har vi:
Andreas Breivik, kunstner og kunsthistoriker som skriver for Klassekampen, Kunstkritikk og Kunstavisen, samt egen blogg, Pute og Lorgnett.
Per Olav Olsen, klassisk utdannet billedkunstner og kursholder innen klassisk figurativt maleri og tegning.
Marianne Zamecznik, hovedkurator ved Trondheim kunstmuseum.

Sees lørdag 24 februar kl 18.00 i Storsalen!
Presse? Spørsmål? Send til styret@samfundet.no
Reservere bord? Send til styret-bordreservasjon@samfundet.no

Events at the Student Society can be adapted for visitors with movement and hearing impairment. See here for more information.

Sponsors
Festivals