Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Styret
Styret
Dato 24. februar
Tid 18.00 - 20.00
Billett 0,- / 50,-
Aldersgrense 18 år (student), 20 år (ikke-student)

SAMFUNDSMØTE: KUNST

Se for deg at du rusler rundt på et museum. Du snur hjørnet, og innerst i rommet ligger det et bananskall. Du går bort og titter - har noen bare kastet skallet feil? Eller er det en del av utstillingen?

Er dette det kunst har blitt? Hulemaleriene dokumenterte historier om jakt, overlevelse, sex og samhold. Portrettmalerier sikret at generasjonene som kom husket sine forfedre. Religiøse, politiske og ideologiske bevegelser har stadig lent seg på kunstneriske uttrykk for å forføre massene og fremme sin sak.

Velkommen til Samfundsmøte: kunst, hvor vi diskuterer hva som er stygt og fint, og hvem bestemmer. Hva avgjør om noe er kunst? Hvem bestemmer hva som er museumsverdig? Hva slags funksjon har kunst – virkemiddel for samfunnsengasjement eller pompøse uttalelser som kun kultureliten forstår seg på? Finnes det en sannhet i tanken “dette kunne jeg ha malt selv”? Skal vi bare titte litt på det som henger i museumsgangene, eller kan kunsten bety noe større enn bare det første man ser, hører eller føler på?

Med oss har vi:
Andreas Breivik, kunstner og kunsthistoriker som skriver for Klassekampen, Kunstkritikk og Kunstavisen, samt egen blogg, Pute og Lorgnett.
Per Olav Olsen, klassisk utdannet billedkunstner og kursholder innen klassisk figurativt maleri og tegning.
Marianne Zamecznik, hovedkurator ved Trondheim kunstmuseum.

Sees lørdag 24 februar kl 18.00 i Storsalen!
Presse? Spørsmål? Send til styret@samfundet.no
Reservere bord? Send til styret-bordreservasjon@samfundet.no

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler