Information
Restaurant
Events
Volunteer

Norsk
Member
Internal
Area Storsalen
Organizer Styret
Styret
Date 25. January 2020
Time 19:00 - 21:00
Ticket Ticket included with entrance
Age limit 18 years

Samfundsmøte: Selvmord

Hva er det som driver et menneske til å avslutte livet? Hvordan er det for de etterlatte å leve videre? Og hvordan kan vi alle bidra til å forhindre at selvmord skjer?

I Norge er det over 600 personer som tar sitt eget liv hvert eneste år. I 2018 var tallet 674. Med disse bortgangene anslås det at mellom 5000 og 6000 etterlatte berøres av selvmord årlig. Hva er det som driver et menneske til å avslutte livet? Hvordan er det for de etterlatte å leve videre? Og hvordan kan vi alle bidra til å forhindre at selvmord skjer?

Selvmord har de siste årene gått fra å være noe av det mest tabubelagte temaet vi kan snakke om, til et tema det gradvis har blitt mer åpenhet om. Til tross for den økte aksepten for å snakke om, og være åpen om temaet, vet vi fortsatt ikke hvordan vi fullt ut kan forebygge, forhindre og forutse selvmord. Selvmord tar flere liv blant unge enn trafikkulykker og kreft, og menn og mennesker med psykiske lidelser er spesielt utsatt.

Denne kvelden vier vi til å snakke om og forsøke å forstå selvmord. Vi skal snakke hvordan det er å ikke orke å leve, om hvordan det er å være etterlatt, om sorg, og om hva både fagpersoner og medmennesker kan gjøre for å forebygge selvmord.

Med oss til denne samtalen har vi Else Kåss Furuseth, Thea Røstbakken og Fredrik A. Walby.

Else Kåss Furuseth er komiker, skuespiller og programleder. Hun står bak forestillingene Kondolérer og Gratulerer, som er basert på hennes egen historie om å miste mor og bror i selvmord, og hvordan det er å leve videre.

Thea Røstbakken er medisinstudent og medforsker ved UIO, og tidligere sentralstyremedlem i Mental Helse Ungdom. Hun brenner for åpenhet om psykisk helse, og snakker og skriver om egne erfaringer for å minske tabu og fordommer knyttet til psykisk sykdom.

Fredrik A. Walby er psykologspesialist og forsker ved Nasjonalt senter for selvmordsforskning og -forebygging (NSSF). Han har lang erfaring innen arbeid med og forskning på selvmord og akuttpsykiatri.

Trenger du noen å snakke med?
Kirkens SOS: 22400040
Røde Kors: 80033321
Mental Helse: 116123


Billett: 0,-/50,- (Medlem/Ikke-medlem) kjøpes i døra.

Møtet streames på: http://www.samfundet.no/live/

Dagsorden og beslutningsprotokoll: https://www.samfundet.no/saksdokumenter

Events at the Student Society can be adapted for visitors with movement and hearing impairment. See here for more information.

Sponsors
Festivals