Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Skala
Arrangør ISFiT
ISFiT (ISFiT)
Dato 20. mars 2025
Tid 20.00 - 22.00
Billett 270,- / 350,-
Aldersgrense 18 år (student), 20 år (ikke-student)

Ella Marie // Skala

Ella Marie er en samisk artist og aktivist fra Tana i Finnmark. Gjennom syv år som frontfigur i bandet ISÁK, har hun blitt hyllet for sin energiske scenepersonlighet og lidenskapelige formidling av joik. I 2024 debutert Ella Marie som soloartist på Riddu Riđđu og Øyafestivalen, med tidløs og kraftfull popmusikk på nordsamisk.

Med over 245 millioner avspillinger på Spotify og samarbeid med artister som Alan Walker, har Ella Marie turnert i hele verden med ISÁK mellom 2016 og 2023. Hun fikk sitt nasjonale gjennombrudd i 2018, da hun gikk av med seieren i Stjernekamp. Siden har hun brukt musikken sin til å kjempe for samiske rettigheter, og er blitt en fanebærer for samisk stolthet og kultur. Hun er i dag også anerkjent som en av de fremste aktivistene og rettighetsforkjemperne i Skandinavia, etter flere årelange kamper for å beskytte samiske landområder.

Ella Marie er også kritikerrost skuespiller, forfatter og podkaster. I tillegg til å ha figurert i flere dokumentarer. Hun har mottatt en rekke priser som Áillohaš musikkpris, Fritt Ords Honnør, Nordic Pioneer Prize, Zola-prisen og Årets By:larmer. Så langt i 2024 har hun gitt ut fire singler og jobber nå med sitt debutalbum. På nyåret legger hun ut på turné med bandet sitt i hele Skandinavia. Med i bagasjen er storslagen protestjoik, et hav av følelser og sterke budskap, men mest av alt en enorm stolthet over den rike, samiske kulturarven.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler