Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Edgar
Arrangør Styret
Styret
Dato 23. mars 2023
Tid 13.00 - 15.00
Billett Gratis inngang
Aldersgrense 18 år (student), 20 år (ikke-student)

En samtale med høyesterettsdommer Bergljot Webster

Hvor mye kan du egentlig om rettsstaten Norge?

Den 23. mars kommer høyesterettsdommer Bergljot Webster til Edgar for å fortelle oss om hvordan høyesterett jobber, og diskutere de største sakene vi har sett de siste par årene. Hvordan kan vindmøllene på Fosen fortsatt få stå oppreist når de er erklært som et brudd på menneskerettighetene? Hvorfor kan høyesterett bestemme at besittelse av brukerdoser ikke skal straffes selv om Stortinget ikke vedtok rusreformen? Kommer vi til å se flere prinsipielle saker i høyesterett framover, slik som klimasøksmålet til Natur og Ungdom? Dette er tre eksempler på politiske saker som høyesterett dømmer - ser vi en utvikling i Norge mot et USA-liknende rettssystem, der de viktigste politiske sakene ofte avgjøres i høyesterett? Er dette i så fall noe vi ønsker?

Det vil som alltid bli åpnet for spørsmål fra salen.

På dette arrangementet stiller vi med gratis kaffe, og gratis baguetter fra Sit - en perfekt opplysende lunsj med andre ord. Vel møtt!


Dørene til Edgar vil åpne 12.45.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler