Information
Restaurant
Events
Volunteer

Norsk
Member
Internal
Area Edgar
Organizer Styret
Styret
Date 23. March 2023
Time 13:00 - 15:00
Ticket Free entrance
Age limit 18 (student), 20 (non-student)

En samtale med høyesterettsdommer Bergljot Webster

This event is in norwegian

Den 23. mars kommer høyesterettsdommer Bergljot Webster til Edgar for å fortelle oss om hvordan høyesterett jobber, og diskutere de største sakene vi har sett de siste par årene. Hvordan kan vindmøllene på Fosen fortsatt få stå oppreist når de er erklært som et brudd på menneskerettighetene? Hvorfor kan høyesterett bestemme at besittelse av brukerdoser ikke skal straffes selv om Stortinget ikke vedtok rusreformen? Kommer vi til å se flere prinsipielle saker i høyesterett framover, slik som klimasøksmålet til Natur og Ungdom? Dette er tre eksempler på politiske saker som høyesterett dømmer - ser vi en utvikling i Norge mot et USA-liknende rettssystem, der de viktigste politiske sakene ofte avgjøres i høyesterett? Er dette i så fall noe vi ønsker?

Det vil som alltid bli åpnet for spørsmål fra salen.

På dette arrangementet stiller vi med gratis kaffe, og gratis baguetter fra Sit - en perfekt opplysende lunsj med andre ord. Vel møtt!


Dørene til Edgar vil åpne 12.45.

Events at the Student Society can be adapted for visitors with movement and hearing impairment. See here for more information.

Sponsors
Festivals