Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Klubben
Arrangør Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Dato 9. mars 2023
Tid 21.00 - 00.00
Billett Gratis inngang
Aldersgrense 18 år

Bråkefestival // Klubben

En kveld dedikert til tung rock, doom metal, hardcore punk og jordskjelvrock. Velkommen til b(rocke)festival!

Program

Tid Torsdag 9. mars
21:00 Nagirčalmmiid
22:00 Slåppy.
23:00 Porto Geese

Nagirčalmmiid

Nagirčalmmiid (Med Søvnige Øyne) var en reaksjon til den dødelige kjedsomheten av høyden til covid-19, våren 2020. Når livet er tung, skriver man enda tyngre musikk så det åpenbare valget ble doom-metal, men gjort på deres vis. Her går det i alt fra tunge og seige riff, blast beats, melankolske akkorder med et post-hardcore dryss, punkens fart og smakfull joik toppet med støy.

I 2020 slapp de en selvtitulert EP, og i 2022 en singel “Suoivva”. Det siste året har det vært fylt med skriving til album og konserter. Konsertene kan beskrives som “to punkere som tilfeldigvis spiller doom”, så ikke forvent blikket vendt ned og stående stille på en plass. Det hele startet på By:larm 2021 og etter det spilt Inferno, Øya og Midgardsblot i 2022.

“Nagirčalmmiid” vil stå igjen som et av de store Bylarm-øyeblikken fra 2021”
-Dagsavisen

“Viser en evne til å skape minneverdig materiale”
-Metallurgi

Slåppy.

Slåppy. spiller (for det meste) hardcorepunk og musikken tar inspirasjon fra blant annet japansk støyrock, matterock, klassisk satslære og psykiatrien. Det Trondheimsbaserte bandet slapp sin andre plate i 2021 på Fucking North Pole Records og konsertene deres er en opplevelse utenom det vanlige. Om det er på en motorsykkelklubb på Røros, Samfundet eller Blitz, er det en interessant, euforisk og til tider merkelig affære bestående av improvisasjoner, beinharde hardcorebangere og støy!

Bandets andre plate, "Din egen feil" ble omtalt av natt og dag slik: «ifølge bandet selv er dette 2021 sitt mest definerende album» og singelen "Dårlige kort" ble anbefalt av P3 Urørt.

Porto Geese

Porto Geese lager tøffe rockesanger med gitarer og keyboard. Det som startet som en psykedelisk popduo ble fort til en bråkete kvintett som lagde jordskjelvrock og heisekranlyder, ingen vet hvordan. EPen Close kom i 2020 og bandet ble labla som norsk dødsrocks frelsere og fullengderen Duck fra 2021 fikk stempelet narkorock. Etter en håndfull festivaler og en haug med gigger på Blå har bandet tilbrakt store deler av 2022 i studio, hvor de sitter og drikker pils og sånn. Hva de gjør i 2023 er det få som vet, men det blir garantert noe du kan vrake bilen din til.

“Fandenivoldsk, marerittaktige riff som er like søte som de er truende…” -Deichman Musikk
“…kult…” -Under dusken
"Doom-riffene her høres ut som tåkeluren fra The Lighthouse, den berusede vokalen låter som en veldig innrøyket Kim Gordon, trommene som tidlig Swans – alt mikset røft sammen i samme gate som Spiritualized." -Natt&Dag
“Porto Geese slipper singelen Screens” -Bodøposten

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler