Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Styret
Styret
Dato 18. mars 2023
Tid 18.00 - 20.00
Billett Billett inkludert i inngang
Aldersgrense 18 år (student), 20 år (ikke-student)

Samfundsmøte: Facebooks forbrytelser

I dag er det en håndfull selskaper som har tilgang på enorme mengder informasjon om en stor andel av verdens befolkning. På dette samfundsmøtet vil vi snakke om deres enorme utnyttelse av personlige data og informasjon for profitt, og deres mangel på respekt for både privatliv og individets rettigheter.

Disse selskapene eier en stor andel av verdens informasjon, og har dermed også mye makt. Det har utviklet seg et system der store mengder data hentes ut for å kartlegge menneskelige egenskaper og oppførsel, for å igjen kunne selge denne informasjonen til den høystbydende annonsøren. Hvordan endte vi opp her? Hva kan vi gjøre framover for å temme de såkalte informasjonskapitalistene? Hvordan kan vi skape et system der man ikke kan kan utnytte menneskelig oppførsel i så stor skala som vi ser i dag? Og hvordan påvirker dette demokratiet?

Med oss på dette møtet har vi Heidrun Åm og Anja Salzmann. Heidrun er førsteamanuensis ved Institutt for sosiologi og statsvitenskap på NTNU, og forsker på teknologi og samfunnsendring, spesielt styring av nye teknologier, demokrati, og omfordeling. Anja er postdoktor i medievitenskap ved Universitetet i Bergen. Hun har jobbet som journalist og forskningsassistent, og forsker på samfunnsmessige konsekvenser av kunstig intelligens og ny teknologi. Anja har engasjert seg i debatter om digitale strategier innenfor skole og annet, og er opptatt av samfunnsmessige konsekvenser av digital overvåkning.


Dørene til Storsalen åpner klokken: 17.45

Møtet streames på Samfundets YouTube-kanal. Møtet blir også lastet opp i sin helhet på YouTube-kanalen i etterkant.

Sakspapirer finner du: https://samfundet.no/saksdokumenter#styret

For bordreservasjoner, send mail til styret-bordreservasjon@samfundet.no

Presse? Kontakt styret-presse@samfundet.no

Vi minner også om den pågående kronerullingen på https://www.samfundet.no/informasjon/kronerulling

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler