Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Klubben
Arrangør Samfundets Debattkomité
Samfundets Debattkomité (SDK)
Dato 7. september 2022
Tid 18.00 - 20.00
Billett Billett inkludert i inngang
Aldersgrense 18 år (student), 20 år (ikke-student)

Onsdagsdebatt: Det tredje kjønn

Vil et nytt juridisk kjønn åpne for et større mangfold, eller vil et tredje juridisk kjønn bidra til å snevre inn og reprodusere våre tradisjonelle strenge kjønnsroller

I passet ditt står det enten F eller M. Kvinne eller mann. Likevel er det ikke alle som identifiserer seg som F eller M. I sommer vedtok språkrådet å inkludere “hen” i de offiselle språknormene. I november 2021 gikk regjeringen i gang med å se på mulighetene for å innføre et tredje juridisk kjønn i Norge. Men hvordan vil dette fungere i praksis? Vil det påvirke lover knyttet til foreldreskap og kjønnskvotering? Vil et tredje juridisk kjønn åpne for et større mangfold eller vil det bare videreføre tradisjonelle kjønnsroller?

I panelet har vi med oss Lars Arnesen, jurist og ekspert på juridisk kjønn, Agnes Bolsø, kjønnsforsker ved NTNU, Colin Bojer fra Skeivt Opprør og Telyn Alvenes fra PKI (Pasientorganisasjonen for kjønnsinkongruens).

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler