Lokale | Knaus |
Arrangør | Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
|
Dato | 24. februar 2015 |
Tid | 19.00 - 21.00 |
Billett | Billett inkludert i inngang |
Aldersgrense | 18 år |
Excenteraften: Music meets technology at all tomorrows parties
9 musikere, 6 konserter, en robot, et snakkende kirkeorgel og masse teknologiske dupeditter kommer til Samfundet for å vise deg et univers som oppstår når musikk og teknologi møtes!
Nærmer vi oss begynnelsen på slutten av tradisjonell forståelse av musikk med fysiske instrumenter? Er det allerede dødt? Blir mennesker utilstrekkelige og overflødige i musikkens teknologiske verden, eller kan musikk og mennesker nå nye høyder og bredder ved hjelp av teknologi? Til å formidle dette har vi invitert noen av Trondheims mest spennende musikere som alle har en utforskende og eksperimenterende tilnærming til lyd.
ØYVIND BRANDTSEGG
Øyvind Brandtsegg er en komponist og utøver som arbeider innenfor områdene algoritmisk improvisasjon og lydinstallasjoner. Han bruker blant annet instrumenter for live sampling og sanntidskomposisjon han har designet og implementert selv. Han har samarbeidet med en rekke fremragende musikere, blant andre Motorpsycho, Kristin Asbjørnsen, Live Maria Roggen, Trondheim Jazzorkester og T-EMP. Hans nyeste band er BRAK-RUG sammen med Maja S.K Ratkje og Siv Kjenstad. I 2008 ferdigstilte Brandtsegg sitt kunststipendiatarbeid fokusert på improvisasjon med datamaskiner. Øyvind har holdt forelesninger og workshops omkring disse tema i USA, Tyskland og Irland. Han er nå professor ved NTNU/musikkteknologi. I kveld vil han holde foredrag om musikk i teknologiens rivende utvikling, samt demonstrere noen av sine kunstneriske arbeider.
https://soundcloud.com/brandtsegg
[self.] https://vimeo.com/113837080 og
http://www.nrk.no/trondelag/orgelet-som-snakker-og-spiller-selv-1.10888896
TONE ÅSE
Tone Åse er kjent fra en rekke konstellasjoner og utgivelser innenfor den nordiske improvisasjonsmusikken, slik som BOL, Trondheim Voices og Marilyn Mazur. Hun bruker både den naturlig stemmen og elektroniske varianter av den, hennes utgivelse ”Voxpheria” i duo med trommeslager Thomas Strønen og "Numb, Number" med Bol/Snah/Westehus er et eksempel på dette. I sitt stipendiatprosjekt forsket hun på vokalistens nye muligheter i møtet med det elektroniske instrumentarium. Åse underviser nå ved Institutt for Musikk og jobber frilans i tillegg. I vår/sommer 2015 vil hun med prosjektet BOL/SNAH gi ut en fullengder på plateselskapet Gigafon. Denne kvelden vil hun snakke om møtet mellom stemmen og musikkteknologi, samt spille konsert både alene og sammen med Øyvind Brandtsegg.
HENRY KLING
Med en buldrende vegg av lyd og usympatiske trommerytmer er Henry Kling et frisk pust med en moderne blanding av musikk og teknologi. Akustiske trommer, selvutviklet software, synthesizere, kameraer og projektor blandes i en dans mellom lyd og bilde. Musikken er inspirert av jazzens improvisasjon, hardrockens volum og filmkunstens farger. Alle fremføringer improviseres i øyeblikket, og det er aldri godt å si hva man har i vente.
https://soundcloud.com/henry-kling
JULIA
I sin bacheloroppgave i musikkteknologi utforsket hun mulighetene for å blande elementer fra barokkmusikk og elektronisk musikk, ved å lage en konsert for cello og elektronikk i en blanding av gjennomkomponert og improvisert musikk. I kveld skal hun fremføre musikk hun har laget og arrangert. Først skal hun spille en sats fra sitt bachelorprosjekt, hvor hun har tatt utgangspunkt i formen Passacaglia fra barokken. Deretter får hun litt fremføringshjelp fra Hanne Siri Heglum, til å fremføre en litt annerledes versjon av en salme med utspring i en folketone fra Hallingdal.
FUTURE DAUGHTER
Future Daughter er en ett år gammel duo som tidligere har spilt på blant annet Verkstedhallen og Klubb Kanin. De bruker synthesizere og samples til å skape en støyete lydkollasj, men forsøker nå å bevege seg mot en form for elektronika. De holder for tiden på med sin debutplate, inspirert av artister som Oneohtrix Point Never, patten og Fuck Buttons. Live har de fått med seg en VJ!
Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.