Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern


Foto: foto.samfundet.no

Knaus

Oppdag ditt nye favorittband!

Åpningstider

Knaus er Studentersamfundets minste, men likevel mest spennende konsertlokale. Fredag og lørdag 23:59 har du muligheten til å oppleve noe av det beste ny musikk har å tilby, uten at det koster deg et øre! Selv om programmet kan virke ukjent for den vanlige student, vil du garantert finne noe du liker, og i løpet av høsten vil du sitte igjen med et par helt nye favorittband. Våre dyktige bookere ønsker at du skal få et innblikk i det ypperste av norske band mens de enda er i startfasen av karrieren, og de håndplukker en rekke uslipte diamanter av ymse sjangre for at du skal kunne oppdage dem før de blir kjente.

Historie

Knaus har sitt navn etter maleren Knut Knaus, som stod for mye av den innvendige utsmykningen av Samfundet. Bak de sorte veggene gjemmer det seg fine veggmalerier som Knut har malt. Det hvelvformetete tønnetaket i tre er nesten det eneste som finnes av sitt slag i Norge (det finnes et til). Det skal også sies at taket bidrar til at rommet får en stilig akustikk.

I 20 år har Knaus vært plassen der det beste av ny norsk musikk blir presentert. I 1987 skapte det da ukjente Dum Dum Boys liv på scenen på Knaus, og nå er de et av de mest sentrale banda i norsk rockehistorie. I løpet av den første halvdelen av 2000-tallet har Knaus vært et springbrett for band som Gåte, El Caco, Sissy Wish, The Lionheart Brothers og Superfamily.

Tidligere har herlige band som Lis Er Stille, Grand Island, Ida Maria, og norsk-engelske The Wombats gjesta scenen. Sistnevnte fikk sitt gjennombrudd med singelen ”Let’s Dance To Joy Divison” vinteren 2007.

Også Kråkesølv, Ingeborg Selnes, Jack Dalton, Proviant Audio og St. Helen er navn på band som har laget god stemning blant studentene i Trondheim. Det er også verdt å nevne at Pony The Pirate hadde en av sine første konserter på Knaus, og ble deretter kåret til Årets Urørt 2008.

Kom på Knaus og utvid musikkhorisonten din og opplev den herlige energien fra eksplosive band og urørte juveler.

Fakta
Etasje 3 (se oversiktskart)
Tilpasset funksjonshemmede Ja
Siste oppussing 1985
Ansvarlig gjeng Avhengig av arrangement
Sponsorer
Festivaler