Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Utenfor Huset
Arrangør ISFiT
ISFiT (ISFiT)
Dato 16. februar
Tid 18.00 - 19.30
Billett Gratis inngang
Aldersgrense Ingen aldersgrense

ISFiT: Controlling the Narrative

Hvordan media påvirker oss.

I en tid preget av politisk uro er den kontinuerlige strømmen av informasjon tilgjengelig for oss gjennom media en kilde til både inspirasjon og utdanning for de globale utfordringene vi står ovenfor. På den andre siden medbringer dette også implikasjoner som må gjøres rede for. I vår alder av teknologi kan hvem som helst oppsøke informasjon når enn de måtte ønske. Men hvis måten informasjon blir presentert på bærer preg av interesser, hvordan kan dette påvirke oss som et samfunn?

Denne paneldiskusjonen ønsker å øke forståelsen om hvordan kunnskap blir presentert samt media sin etiske rolle i spredningen av informasjon som påvirker oss som individ og samfunn. Dette er ikke begrenset til bare misrepresentert informasjon eller falske nyheter, men også bruk av sensur, retoriske virkemidler og algoritmer som gjensidig påvirker informasjonen vi oppsøker. Vi ønsker å utforske mulighetene, utfordringene og potensialet knyttet til at vi nå lever i en mer sammenkoblet verden hvor våre verdier, tankemønstre og sosiale kretser er dypere integrert i våre politiske og sosiale identiteter enn noensinne før. Viktigst av alt ønsker vi å utforske hvordan gode mennesker potensielt blir splittet og polariserte av narrativene som blir presentert for oss.

Med oss for å diskutere dette har vi:

Jenny Westrum-Rein
Jenny Westrum-Rein er en journalist som jobber for Nidaros. Hun er den tidligere redaktøren for Under Dusken, og har erfaring med både å moderere og delta i politiske debatter. Som en journalist og tidligere redaktør, kan Jenny gi verdifull innsikt i ansvaret og hensynet både medie plattformer som selskaper, og journalister som individer må vurdere når de skal velge og presentere kunnskap til sitt publikum.

Stefan Geiss
Stefan Geiss er førsteamanuensis ved institutt for sosiologi og statsvitenskap ved NTNU. Forskningen han driver med ligger hovedsakelig ved agenda-setting og framing-effekten, hvordan meninger dannes, hvordan man søker etter informasjon, samt beslutningene som tas innen journalistikk. Som førsteamanuensis har Stefan mange års erfaring innen fagfeltet og kan dermed gi oss en god innsikt i forholdet mellom media, samfunn og individer.

Kjersti Løken Stavrum
Kjersti Løken Stavrum holder en grad i statsvitenskap og begynte karrieren sin som journalist i Aftenposten. Hun jobber for tiden som Administrerende direktør i stiftelsen Tinius som er største eier i Schibsted Media. Før dette holdt hun posisjonen som generalsekretær i Norsk Presseforbund. I 2020 ble hun annonsert som leder for ytringsfrihetskommisjonen av den norske regjeringen.

Moderator: Inga Mageli
Inga Mageli studerer psykologi profesjon ved NTNU og er tidligere temaansvarlig i styret for Studentersamfundet i Trondheim og lederen for Plenary Sessions i ISFiT 2019.

Medlemsbilletter kan omgjøres til ikke-medlemsbilletter mot et mellomlegg i hoveddøren under åpningstid på konsertdagen. Før du kommer til Samfundet må du sette deg inn i våre smittevernsrutiner. De finner du her

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler