Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Klubben
Arrangør Samfundets Debattkomité
Samfundets Debattkomité (SDK)
Dato 4. november 2020
Tid 18.00 - 19.30
Billett Påmelding
Aldersgrense 18 år

Onsdagsdebatt: Topptur – vår tids flex?

Onsdagsdebatt om topptur med Henning Reinton, Håkon Gammelsæter og Kjersti Løvik.

Om det så var frivillig eller ufrivillig, har vi alle fått et forhold til topptur. Konseptet har vært typisk norsk siden tidenes morgen, og de siste årene har interessen virkelig eksplodert. Det hele skulle toppe seg under pandemisommeren, når flere millioner nordmenn fant anledning til å reise innom de utallige toppene i vårt langstrakte land.

Men en topptur er ikke bare bare. Du hiver deg ikke lenger på deg slitte joggesko og en godt brukt Fjällrävensekk og legger avgårde. Du skal ha sekk som rommer 65 liter, hengekøye, truger, sovepose som holder ned til alt for mange minusgrader, randonee-ski og fullt primussett. Salget av turutstyr har eksplodert, og det som tidligere var en folkeaktivitet begynner å ligne på rikmannssport. Prakteksempelet på dette er toppturer med ski—for ikke bare kan slike prosjekter koste titusenvis av kroner, men skadeomfanget er også det klart høyeste blant toppturaktivitetene man kan utgi seg på. Er toppturer en trend som vil svinne? Har det blitt en rikmannssport? Er utstyrspresset for stort? Og går toppturtrenden på sitt mest ekstreme på bekostning av liv og helse?

Med oss for å diskutere dette har vi redaktør for Fri Flyt Henning Reinton, styremedlem i landsstyret til DNT Håkon Gammelsæter og landsrådsleder for Røde Kors hjelpekorps Kjersti Løvik.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler