Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Klubben
Arrangør Styrets debattkomité
Dato 28. oktober 2020
Tid 18.00 - 19.30
Billett Påmelding
Aldersgrense 18 år

Onsdagsdebatt: USA – et demokrati?

Debatt om USA med Jennifer Leigh Bailey, Henrik Østensen Heldahl og Torbjørn Knutsen!

Fire år med Trump i det hvite hus har passert, og igjen er det på tide med valg hos stormaktenes stormakt—USA. 330 millioner amerikanere skal få ny president, og alt står på spill hos de to dominerende partiene. Trump og republikanerne gjør alt de kan for at den kontroversielle presidenten skal få fire nye år på å fullføre det han har startet, samtidig som Biden og demokratene vil gjøre alt i sin makt for å hindre at Trump drar landet i en enda mer konservativ retning.

Valget i USA er unikt. Ikke bare fordi verdens mektigste person skal velges, men også grunnet måten valget blir gjennomført på. Hillary Clinton tapte valget mot Trump med god margin til tross for at hun hentet 3 millioner flere stemmer, og det er kun de to store partiene som kjemper om noen form for reell makt. Hvor relevant stemmen din er avhenger fullstendig av hvor i landet du har valgt å bosette deg, og bare rett i overkant av 50 prosent av amerikanere avlegger sin stemme ved et ordinært presidentvalg. Kan man i det hele tatt kalle dette et demokrati? Eller er verdens største økonomi i ferd med å bevege seg til en annen styringsform?

Med oss for å diskutere dette har vi USA-ekspert og professor ved NTNU Jennifer Leigh Bailey og statsviter og politisk journalist Henrik Østensen Heldahl og den anerkjente statsviteren og professoren Torbjørn Knutsen.

Medlemsbilletter kan omgjøres til ikke-medlemsbilletter mot et mellomlegg i hoveddøren under åpningstid på konsertdagen. Før du kommer til Samfundet må du sette deg inn i våre smittevernsrutiner. De finner du her

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler