Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Klubben
Arrangør Samfundets Debattkomité
Samfundets Debattkomité (SDK)
Dato 30. september 2020
Tid 18.00 - 19.30
Billett Påmelding
Aldersgrense 18 år

Onsdagsdebatt: Klimaløsningen - person eller system?

Onsdagsdebatt om klimaløsningen med Anja Bakken Riise, Thomas Sakshaug og Jan-Eilert Nilsen.

Vi vet jordkloden varmes opp av menneskelig aktivitet, og vi vet at vi begynner å få dårlig tid til å snu trenden. Tidligere FN-topp Christina Figueres, også kjent som Parisavtalens mor, uttalte nylig at vi er inne i menneskehetens mest avgjørende tiår, og at vi har kommet til et punkt der vi ikke lenger kan utsette tiltakene for å bremse klimaendringene. Til tross for sterke advarsler, internasjonale avtaler og stort engasjement har verdens samlede utslipp av klimagasser ikke vist noen tegn til å bremse ned, men heller økt i omfang.

Så hva skal til for å løse denne problemstillingen? Hvilket ansvar skal enkeltindividene ta? Hjelper det å droppe plastikklokket på kaffen du kjøper? Eller må langt mer radikale livsstilsendringer til før det vil ha noen effekt? Hvilket ansvar tar næringslivet i dette—og gjør politikerne egentlig nok? Ligger løsningen i endret livsstil eller i framtidsrettet teknologi?

Med oss for å diskutere dette har vi lederen for Fremtiden I Våre Hender Anja Bakken Riise, Høyres Thomas Sakshaug og bærekraftsansvarlig i SpareBank 1 Jan-Eilert Nilsen. Vi gleder oss!

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler