Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Klubben
Arrangør Samfundets Debattkomité
Samfundets Debattkomité (SDK)
Dato 2. september 2020
Tid 18.00 - 19.30
Billett Påmelding
Aldersgrense Ingen aldersgrense

Onsdagsdebatt: Big data - det nye gullet?

Onsdagsdebatt om big data med Astrid Undheim, Arild Næss og Louise Juul Helliksen.

Har du tenkt på hvor mye data din adferd logger kun i løpet av en dag? De 7000 skrittene, yoghurten du kjøpte mellom forelesninger, pulsen du hadde når du løp til bussen, kjolene du så på på Nelly og hvor du tok en øl med kompisen din. Totalt sett genererer vi utenkelige mengder data, og forståelse for sammenstilling og bruk av slik stordata kan gi enorme gevinster.

Så hvem har egentlig rett på tilgang til all dataen som logges? Og når den benyttes bør man som enkeltperson få en del av godene enkelte selskaper høster ved hjelp av ens egne interesser, adferd og forbruksmønstre? Hvordan kan eventuelt dette reguleres? Hvor blir det av personvernet midt oppi det hele? Og hvordan unngår vi at svært få sitter på enorme datamonopoler som vil være lett å misbruke?

For å gå nærmere inn på disse problemstillingene har vi invitert Astrid Undheim, som i dag er konserndirektør for teknologi og utvikling i Sparebank1 SMN, og tidligere leder for Analytics og AI i Telenor. I tillegg kommer førsteamanuenisis ved NTNU Arild Næss, samt Louise Juul Helliksen, CEO i Ensure Your Data som for tiden videreutvikler et register myndighetene kan benytte for å kartlegge koronaviruset.

Kveldens ordstyrer er Martine Lysebo.
——————

Spørsmål? Kontakt styret-pr@samfundet.no eller send melding på Facebook

Presse? Kontakt styret-presse@samfundet.no

Møtet streames på samfundet.no/live og Samfundets YouTube-kanal. Møtet blir også lastet opp i sin helhet på YouTube-kanalen i etterkant.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler