Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Klubben
Arrangør Styret
Styret
Dato 26. februar 2020
Tid 18.00 - 20.00
Billett Gratis inngang
Aldersgrense 18 år

Onsdagsdebatt: Livet på resept

Utviklinger i helseindustrien har skjedd raskt, og tatt med seg mange kostnader. så nå må vi stille oss spørsmålet: Hvem har vi råd til å redde?

Helt siden Alexander Fleming oppdaget penicillin i 1928 har store ressurser blitt brukt på å forske frem medisin som kan lindre og kurere de sykdommer som eksisterer. Utviklingen har gått raskt og i dag finnes et vidt spekter av firma som bruker enorme mengder penger på å utvikle medisiner. Denne utviklingen har ført til større grad av skreddersydde medisiner som baserer seg på å behandle et gitt sykdomsforløp. Baksiden av dette er at prisen på medisin øker og enkelte medisiner blir ikke tatt i bruk i det offentlige behandlingstilbudet fordi de blir ansett for å være for dyre. Dette betyr at enkelte pasienter som potensielt kan bli kurert med ny medisin ikke får tilbudet om denne behandlingen.

Ordningen har vært gjenstand for kritikk fordi den oppleves urettferdig; Norge som et rikt land bør jo ha råd til å behandle og å medisinere sine borgere?

Sykehusene i Norge opererer med et prinsipp om at alle sykehusene skal ha mulighet til å gi samme type medisinering. Dermed blir dette også et kostnadsspørsmål. Hvor mye skal vi betale for å holde pasienter i live? Hvor må man kutte for å møte de økende kostnadene til medisiner? Og hva er egentlig et leveår til verdt?

For å debattere dette kommer kommer Berge Solheim, som er professor i medisinsk etikk, administrerende direktør i Helse Midt-Norge og leder i beslutningsforum, Stig Slørdahl, og Kristin Svanqvist fra Legemiddelindustrien.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler