Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Klubben
Arrangør Styret
Styret
Dato 12. februar 2020
Tid 18.00 - 19.30
Billett Gratis inngang
Aldersgrense 18 år

Onsdagsdebatt: GMO

Vil det å åpne for dyrking av GMO på norske jorder være en trussel mot norske økosystemer, eller trenger vi disse GMO-plantene for å få større avlinger, og mer robuste planter som tåler ekstremvær?

Norge har et av verdens strengeste regelverk når det kommer til bruken av GMO. Vi har alltid tatt hensyn til bærekraft, samfunnsnytte og etikk når GMO-produkter er vurdert, men ny teknologi, og særlig genredigering med CRISPR, har gjort det enklere, billigere og raskere å redigere gener. Skal man fortsette å være skeptisk med bakgrunn i føre-var-prinsippet, eller er det på tide med endringer i regelverket?

Kan frykten for det unaturlige stoppe oss fra å gjøre store teknologiske fremskritt i landbruket? Eller er det bare en ønskedrøm at GMO kan bidra til å bekjempe sult- og ernæringsproblemer? Og er “GMO-fri” kun et salgstriks, eller noe vi burde etterstrebe?

Med oss for å debattere problemstillingene rundt GMO har vi med oss AIna Bartmann, som er daglig leder i nettverk for GMO-fri mat og fôr, Hilde-Gunn Opsahl Sorteberg, professor i bioteknologi. Vi har også med landbruksjournalist og agronom Øystein Heggdal, samt Birte Usland fra Bondelaget.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler