Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Klubben
Arrangør Samfundets Debattkomité
Samfundets Debattkomité (SDK)
Dato 30. oktober 2019
Tid 18.00 - 19.30
Billett Gratis inngang
Aldersgrense 18 år

Onsdagsdebatt: Sosiale forskjeller

"Ingen skal få kake før alle har fått brød", sa Gerhardsen, men er det slik i dag?

Nylig ble statsbudsjettet for 2020 lagt fram, hvor man kunne lese at regjeringen kutter i alt fra arbeidsavklaringspenger til unge, til kutt i støtten for unge med alvorlige synsproblemer. Samtidig som de kutter fortsetter regjeringen med gavepakker til de som har mest ved å kutte i skattene på formue og arv.

Økende sosiale forskjeller i samfunnet er et sentralt og viktig tema som jevnlig diskuteres i det offentlige ordskiftet. Det er stor enighet om at forskjellene i Norge øker, men stor uenighet om årsakene og hvordan man skal motarbeide denne trenden.
Skyldes de økende forskjellene innvandring eller at de rikeste får mer? Og skal man fokusere på de mest lavtlønnede i samfunnet eller bør man også se på de mest privilegerte? Og er de økende sosiale forskjellene et demokratisk problem?

For å debattere de sosiale forskjellene i Norge kommer fagansvarlig for arbeidsliv og økonomi Hannah Gitmark i Tankesmien Agenda og Mats Kirkebirkelan fra tanksesmien Civita. I tillegg kommer stortingspolitikerne Henrik Asheim fra Høyre og Solfrid Lerbekk fra SV. Asheim er leder i finanskomiteen, og Lerbekk er arbeids- og sosialpolitisk talsperson for SV.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler