Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Klubben
Arrangør Samfundets Debattkomité
Samfundets Debattkomité (SDK)
Dato 9. april 2019
Tid 18.00 - 19.30
Billett Gratis inngang
Aldersgrense 18 år

Svikter Norge voldtektsofre?

Hvor vanskelig er det egentlig å bli dømt for en voldtekt i Norge? I følge Amnesty sin nye rapport Time for Change om voldtekt i Norden er svaret: veldig. Rapporten viser at antall anmeldelser i Norge øker, mens antall domfellelser ikke gjør det. Hvorfor er det sånn?

Kanskje har det noe med definisjonen av voldtekt å gjøre? Her til lands er det nemlig fullt lovlig å ha sex med noen som ikke vil, så lenge man ikke bruker vold, personen ikke sover eller er bevisstløs. Sammen med våre nordiske naboland blir vi ofte lovpriset for hvor gode vi er på likestilling. Samtidig viser tallene at de nordiske landene har høyere andel av seksualisert vold sammenlignet med resten av EU. Unge kvinner blir voldtatt i like stor skala nå som for 50 år siden. Hvorfor klarer ikke Norge - likestillingens selvutnevnte sjefsforkjemper - å få disse tallene ned?

Med oss har vi Patricia Kaatee - politisk rådgiver i Amnesty Norge, og Carina - en av kvinnene som har medvirket med sin historie i rapporten til Amnesty. Vi gleder oss til å høre hva de mener om problemene vi ser i dag, og ikke minst - hvordan vi kan løse dem! Vel møtt!

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler