Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Utenfor Huset
Arrangør ISFiT
ISFiT (ISFiT)
Dato 10. februar 2019
Tid 17.30 - 20.30
Billett Gratis inngang
Aldersgrense 18 år

ISFiT: Søndagskino // Prinsen Kino

ISFiT presenterer: Søndagskino ved Prinsen Kino! Det vil bli vist 2 filmer som viser forskjellige sider av årets tema, migrasjon. Billettene er gratis, så det er ingen grunn til å bli hjemme denne søndagskvelden!

To kritikerroste filmer skal vises denne kvelden. Først skal filmen “Iditsilba” vises, en film som gir et lite innblikk i hvordan 1700-1800-tallets “kirkeherrer” brutalt behandlet samefolket. Den andre filmen som skal vises er “Hva vil folk si”, en film om å bli dratt mellom to ulike kulturer, som også er Norges Oscarkandidat i kategorien “beste utenlandske film”.

For å gjøre opplevelsen ekstra minneverdig, vil det være mulighet for å kjøpe alkohol som kan nytes under visningen.

Visningen vil innledes av Monica Mecsei fra Institutt for Kunst og Medievitenskap ved NTNU. Hun vil gi en kort presentasjon av filmene og snakke litt om hvordan de kan knyttes opp mot temaet migrasjon.

Iditsilba (Elle Márjá Eira, Norge 2015)
Kirkens menn har kommet til landsbyen for å brenne kvinnenes sameluer som de er overbevist om at er djevelens verk. Den unge samejenta Majjen havner i en intens kamp for å beholde luen hun har arvet.

Lengde: 10 m
Språk: Nordsamisk
Undertekster: Engelsk

Hva vil folk si (Iram Haq, Norge 2017)
16 år gamle Nisha lever et dobbeltliv. Hjemme med familien er hun en pakistansk datter, mens ute med venner er hun en vanlig norsk ungdomsjente. Når faren tar henne på fersken med kjæresten kolliderer hennes to verdener brutalt. For å sette et eksempel bestemmer foreldrene seg for å kidnappe Nisha og plassere henne hos slektninger i Pakistan. Her, i et land hun aldri har vært før, må Nisha tilpasse seg foreldrenes kultur.

Lengde: 1t 46m
Språk: Urdu/Norsk
Undertekster: Engelsk

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler