Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør ISFiT
ISFiT (ISFiT)
Dato 12. februar 2019
Tid 18.00 - 20.00
Billett Gratis inngang
Aldersgrense 18 år

ISFiT: Migration to Mars

Hvordan og hvorfor skal vi migrere til Mars, og hva er konsekvensene av dette?

Å leve og reise i verdensrommet har i årtier vært et yndet objekt for science fiction, og publikum har slukt det med stor interesse. Med dagens teknologi er vi nærmere enn noen gang å gjøre disse fantasiene til virkelighet gjennom kolonisering av andre planeter. Er det sannsynlig at vi snart vil se interplanetarisk migrasjon, hvor mennesker forflytter seg mellom planeter og bosetter seg der permanent? En rekke organisasjoner, romfartsselskap, aktivister og politikere jobber for menneskelig bosetting på Mars, og interessen for dette er økende. Hvordan og hvorfor skal vi migrere til Mars, og hva vil konsekvensene av dette bli?

I dette debattmøtet vil vi se migrasjon i et bredere perspektiv, og undersøke både de etiske og teknologiske aspektene ved menneskelig migrasjon til Mars. Kan denne typen migrasjon rettferdiggjøres moralsk og etisk, med tanke på de enorme menneskeskapte utfordringene vi allerede har på jorda? På den andre siden, vil et felles mål om å flytte mennesker til Mars kunne forene menneskeheten og føre til utallige teknologiske nyvinninger?

Til denne debatten ønsker vi velkommen Casey Dreier, Chief Advocate ved The Planetary Society, Lucinda Offer, Executive Director ved Mars Society USA, Aaron Ridley, førsteamanuensis ved Universitetet i Michigan med doktorgrad i romstudier, og Patrick Rennie, en ingeniør som jobber med utvikling av rakettmotorer. Til å lede oss gjennom dette debattmøtet har vi med oss senior forsker, Øyvind Mejdell Jakobsen fra CIRiS/NTNU Samfunnsforskning.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler