Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør ISFiT
ISFiT (ISFiT)
Dato 16. februar 2019
Tid 13.00 - 15.00
Billett Gratis inngang
Aldersgrense 18 år

ISFiT: Turning to Extremism

Hva er likhetene og forskjellene mellom høyreekstremisme og islamisme,to forskjellige politiske bevegelser som likevel ser ut til å livnære seg på hverandre?

Til tross for at dagens samfunn kan bli sett på som både mangfoldig og inkluderende, ser vi at ulike former for religiøs og nasjonalistisk ekstremisme vinner territorium. Hvordan skal vi håndtere disse ekstreme bevegelsene, og hvorfor ser vi en økende oppslutning fra vestlige liberale demokratier? I dette debattmøtet vil vi utforske likheter og ulikheter mellom høyreekstremisme og islamisme, to ytterliggående politiske bevegelser som likevel ser ut til å livnære seg på hverandre. Er veksten av slike politiske bevegelser et tegn på mangler i det vestlige samfunnet?

I dette debattmøtet vil vi bli ledet gjennom en diskusjon om ekstremisme av moderator Morten Langfeldt Dahlback. Møtet innledes av ungdomsaktivisten og forfatteren Nancy Herz, Øyvind Strømmen, en journalist og forfatter som undersøker og analyserer ekstremisme online, samt Håvard Bustnes, en prisbelønnet produsent og regissør. Vi har også med oss akademiker og sosiolog Viggo Jan Vestel som innleder i denne debatten.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler