Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Klubben
Arrangør Samfundets Debattkomité
Samfundets Debattkomité (SDK)
Dato 26. september 2018
Tid 18.00 - 20.00
Billett Gratis inngang
Aldersgrense 18 år

Onsdagsdebatt: ADHD

ADHD, eller oppmerksomhets- og hyperaktivitetsforstyrrelse rammer mange nordmenn. Undersøkelser har utpekt ADHD som en av diagnosene med størst tilvekst innenfor barne- og ungdomspsykiatrien, og det har kommet fram at det totale antallet brukere av ADHD-medisiner i Norge steg fra 2,59 til 7,08 per 1000 innbyggere mellom 2004 og 2014. Dette har skjedd på tross av at det ikke finnes noen form for hjernescanning eller annen type test som kan påvise om noen har ADHD.

Spørsmål rundt diagnostisering og behandling av personer med ADHD har vært omdiskutert lenge. Særlig debatten rundt bruk av ritalin og amfetamin i behandling av tilstanden har vært debattert. Er ADHD genetisk eller et samfunnsskapt fenomen? Finnes det en overdiagnostisering og overbehandling av personer med ADHD? Eller er diagnosen og behandlingen korrekt og nødvendig for å hjelpe de som virkelig trenger det?

Disse spørsmålene skal vi belyse og debattere i Klubben under denne Onsdagsdebatten. For å hjelpe oss med det kommer Aksel Tjora, professor ved Institutt for sosiologi og statsvitenskap ved NTNU. Han har arbeidet mye med ADHD fra et sosiologisk utgangspunkt, og har blant annet gitt ut boken “ADHD og det disiplinerte samfunn”. Vi har også med oss Terje Torgersen som er psykiater ved St. Olav og har jobbet med ADHD både som klinisk behandler og forsker.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler