Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Klubben
Arrangør Samfundets Debattkomité
Samfundets Debattkomité (SDK)
Dato 19. september 2018
Tid 18.00 - 20.00
Billett Gratis inngang
Aldersgrense 18 år

Onsdagsdebatt: Vår venn AI?

Generell kunstig intelligens er et svært aktuelt tema, og noe mange engasjerer seg i. Det tar stor plass både i nyhetsbildet, teknologiens verden, og i underholdningsbransjen. Fra Will Smith i I, Robot til Alicia Vikander i Ex Machina- vi ser ikke ut til å bli lei av skrekkscenarioet med roboter som blir våre overmenn. Kanskje fordi vi kan trøste oss med at det kun er film, eller kanskje fordi vi vet at dette faktisk ikke er et helt urealistisk scenario.

Endringene og farene som kommer med stadig smartere maskiner som fyller stadig større roller er omdiskuterte, og vi begynner allerede å se nyvinninger som selvkjørende biler, self-checkout systemer og andre datastyrte effektiviseringer rundt oss. Noen snakker om AI som nøkkelen til fremtidens samfunn, i mens teknologimoguler som Elon Musk beskriver det som den største eksistensielle krisen vi står ovenfor.

Men hvor langt er det egentlig mulig for teknologien å nå? Er vi bare noen år unna å skape maskiner med menneskelignende intelligens, eller er det fortsatt bare science-fiction? Hvor langt er det i så fall sikkerhetsmessig- og etisk forsvarlig å ta denne utviklingen? Er generell AI vår venn?

Dette er noen av spørsmålene vi skal drøfte når vi skal snakke med Astrid Undheim fra Telenor AI, Heri Ramapiaro fra NTNUs AI-lab og Keith L. Downing fra Institutt for datateknologi og informatikk ved NTNU.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler