Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Klubben
Arrangør Samfundets Debattkomité
Samfundets Debattkomité (SDK)
Dato 28. februar 2018
Tid 18.00 - 20.00
Billett Gratis inngang
Aldersgrense 18 år

Onsdagsdebatten: Fantasimillionene

Velkommen til onsdagsdebatten, denne gangen har vi med oss Leviathan linjeforening og skal diskutere norsk gjeld.

Nordmenn låner mer, oftere, og mindre ansvarlig enn vi gjorde tidligere. I Norge er veksten på forbrukslån økende, og norge ligger på verdenstoppen i personlig gjeld. Lav rente har gjort det enkelt for flere aktører å etablere seg som utlånere av forbruksgjeld, og det å skaffe seg forbruksgjeld uten sikkerhet har aldri vært lettere. Skyggesiden av dette er økt mislighold av den gjelden vi påfører oss, og det er stadig flere nordmenn som ikke klarer å håndtere gjeldsnivået sitt.

Hvorfor er det slik at nordmenn, med vår høye levestandard, også påfører seg selv så mye personlig gjeld? Er det det sosiale presset som er årsaken til denne gjeldsøkningen, eller der det vårt økonomiske system med det sterke kravet til vekst som driver dette frem? Og hva er eventuelt konsekvensene av denne økte gjelden?

Med oss denne onsdag har vi Ihab Timraz som jobber på BI i Oslo. Han er selvstendig forsker for Strategisk institutt, hvor de blant annet ser på hvilke effekter kredittveksten har for den fremtidige økonomiske veksten.

Vi har også med oss Arve Pettersen, Instituttleder på NTNU Handelshøyskolen. Arve har har ytret seg i Aftenposten om sosiale medier, og hvordan disse mediene kan bidra til den luksusfellen flere og flere havner i.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler