Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Styret
Styret
Dato 17. februar 2018
Tid 18.10 - 20.00
Billett 0,- Medlem / 50,- Ikke-medlem
Aldersgrense 18 år

Samfundsmøte: Artenes utryddelse

OBS! Møtet starter 18:10

Miljø, Miljø, Miljø! Det diskuteres og debatteres hele tiden. Men konsekvent med mennesket i sentrum. Hvordan påvirker det BNP? Hvor dyrt blir drivstoffet? Men hva med alt annet? Fra korallrev i Stillehavet til bier i norske skoger. Arter forsvinner raskere enn noen gang tidligere. Vi tar temperaturen på biomangfoldet og økosystemene. Dette er kvelden for folk som bryr seg om dyr for dyrets egen skyld!

Helt siden Silent Spring av Rachel Carson ble utgitt i 1962 har miljøproblemer vært et nært allmennkjent problem. Allikevel har nesten ingenting blitt gjort. I 2014 ble «Den sjette utryddelsen» av Elizabeth Kolbert en internasjonal bestselger. Her påstår Kolbert at kloden går gjennom sin sjette store utryddelsesbølge. Har vi mennesker satt i gang mekanismer det er umulig å stoppe, og hvor kritiske er de? Hvor mange søte små, og stygge store må vi si adjø til?

Til oss kommer Olga Hilmo som er seniorrådgiver for fremmede arter i Artsdatabanken. Og Trond Amundsen som er professor ved NTNUs naturvitenskapelige fakultet og fokuserer blant annet på klimaendringer og konserveringsbiologi.

På møtet vil det fremmes det to resolusjoner på Samfundsmøte. Den ene er en revidert versjon av resolusjonen om våpensalg fremmet 10. februar og lyder:

"Studentersamfundet i Trondhjem, samlet til Samfundsmøte lørdag 17. februar 2018, mener at norsk eksport av våpen og militært utstyr til land utenfor NATO og Norden må opphøre, og at Stortinget gjennomfører et absolutt krav om sluttbrukererklæring."

I tillegg vil det fremmes en resolusjon om rovdyrforvaltning i Norge:

“Studentersamfundet i Trondhjem samlet til Samfundsmøte lørdag 17. februar 2018 mener
at Norge og Stortinget må gjøre mer for å verne om rovdyrs plass i det norske
naturmangfoldet. Dette gjennom å:
- sterkt redusere lisens- og annen jakt på kritisk og sterkt truede arter
- ikke tillate jakt på arter som er under sitt bestandsmål
- fokusere på andre skadereduserende tiltak enn jakt “

Debatten tar vi i Storsalen!
Alle i Storsalen med medlemskort denne dagen kan stemme over forslagene. Sees der.


Billett: 0,-/50,- (Medlem/Ikke-medlem) kjøpes i døra.

Møtet streames på: http://www.samfundet.no/live/

Presse? Send en mail til styret-presse@samfundet.no så vi kan avtale nærmere.

Dagsorden og beslutningsprotokoll: https://www.samfundet.no/saksdokumenter

Dersom du ønsker å reservere bord, åpner mulighetene for dette torsdag 15.02.2018, kl.12:00. For reservasjon, send mail til "styret-bordreservasjon@samfundet.no". Det er maksimalt plass til 6 personer ved hvert bord, og et begrenset antall bord. Bordreservering stenger lørdag 17.02.2018, kl.14:00. Dette er et gratis tilbud for de som ønsker bordplass. Tilbudet er åpent for alle som ønsker det, men er ikke nødvendig for å få sitteplass under møtet.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler