Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Klubben
Arrangør Samfundets Debattkomité
Samfundets Debattkomité (SDK)
Dato 24. januar 2018
Tid 18.00 - 20.00
Billett Gratis inngang
Aldersgrense 18 år

Onsdagsdebatten: Monarkiets fall?

Kong Harald ble kåret til årets navn i 2017 og åtte av ti nordmenn ønsker å beholde kongehuset. Men ifølge beregninger gjort av Dagbladet i 2016 koster kongehuset det norske spleiselaget 460 millioner kroner i året. Er nyttårstaler, veske-tips og snorklipping virkelig verdt så mye? Eller er faktisk et liv dedikert til å forsvare og definere det norske, forene oss i motgang og personifisere Norge så verdifullt?

Så er det rimelig at makt går i arv? Trenger Norge en slik maktposisjon? Kan demokratiet Norge akseptere noe så udemokratisk i det 21. århundre? Er monarkiet som en idé håpløst middelaldersk og avleggs?

Til oss kommer Alex Hansen som er styremedlem i den norske republikanske forening, Statsviter Chris André Meland Winger som har skrevet bacheloroppgave om konstitusjonelt monarki og demokrati og Bent-Joacim Bentzen som er 4. sentralstyremedlem i senterungdommen og politisk nestleder i Trøndelag senterungdom.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler