Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Klubben
Arrangør Samfundets Debattkomité
Samfundets Debattkomité (SDK)
Dato 1. februar 2017
Tid 19.00 - 20.30
Billett Billett inkludert i inngang
Aldersgrense 18 år

Onsdagsdebatten: Frivillighetsturisme

Velkommen til Onsdagsdebatt i Klubben!

Vurderer du å jobbe frivillig i utlandet og kanskje kombinere det med en ferie? Da er du ikke alene. Frivillighetsturisme er en økende trend i Norge og Vesten forøvrig. Aktivitetene som tilbys av ideelle organisasjoner og kommersielle aktører inkluderer alt fra barnehjemsarbeid til miljøvern, og pass av ville dyr. Med slike eventyr dukker det også opp en rekke spørsmål. Hvor havner pengene du betaler? Hvilken verdi har arbeidet du utfører? Erstatter du lokal arbeidskraft? Hvilke konsekvenser kan dette ha på lokalsamfunnet du besøker?

Dette er et utvalg spørsmål vi ønsker å sette fokus på i Klubben den 1. februar. Maiken Charlotte Hetle, som selv har vært frivillig gjennom organisasjonen Atlantis, vil dele sine refleksjoner rundt frivillighetsturisme. Fra reiselivsbransjen stiller Veronika Reinhaug, representant fra Projects Abroad. Anne Håskoll-Haugen er sosialantropolog og journalist i Bistandsaktuelt, og har ved flere anledninger uttalt seg kritisk til dagens praksis av frivillighetsturisme.

Denne onsdagsdebatten presenteres av Studentersamfundet og SAIH Trondheim. Onsdagsdebatten er en kveld der du har mulighet til å stikke innom Samfundet bare for å koble av med litt god, gammeldags meningsutveksling. Vi ønsker å invitere med diskusjon, politikk og debatt over en lav sko, med Samfundet og samfunnet som bakteppe.

Vel møtt, godtfolk!

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler