Information
Restaurant
Events
Volunteer

Norsk
Member
Internal
Area Storsalen
Organizer Styret
Styret
Date 18. March 2023
Time 18:00 - 20:00
Ticket Ticket included with entrance
Age limit 18 (student), 20 (non-student)

Samfundsmøte: The crimes of Facebook

This event is in norwegian

Disse selskapene eier en stor andel av verdens informasjon, og har dermed også mye makt. Det har utviklet seg et system der store mengder data hentes ut for å kartlegge menneskelige egenskaper og oppførsel, for å igjen kunne selge denne informasjonen til den høystbydende annonsøren. Hvordan endte vi opp her? Hva kan vi gjøre framover for å temme de såkalte informasjonskapitalistene? Hvordan kan vi skape et system der man ikke kan kan utnytte menneskelig oppførsel i så stor skala som vi ser i dag? Og hvordan påvirker dette demokratiet?

Med oss på dette møtet har vi Heidrun Åm og Anja Salzmann. Heidrun er førsteamanuensis ved Institutt for sosiologi og statsvitenskap på NTNU, og forsker på teknologi og samfunnsendring, spesielt styring av nye teknologier, demokrati, og omfordeling. Anja er postdoktor i medievitenskap ved Universitetet i Bergen. Hun har jobbet som journalist og forskningsassistent, og forsker på samfunnsmessige konsekvenser av kunstig intelligens og ny teknologi. Anja har engasjert seg i debatter om digitale strategier innenfor skole og annet, og er opptatt av samfunnsmessige konsekvenser av digital overvåkning.


Dørene til Storsalen åpner klokken: 17.45

Møtet streames på Samfundets YouTube-kanal. Møtet blir også lastet opp i sin helhet på YouTube-kanalen i etterkant.

Sakspapirer finner du: https://samfundet.no/saksdokumenter#styret

For bordreservasjoner, send mail til styret-bordreservasjon@samfundet.no

Presse? Kontakt styret-presse@samfundet.no

Vi minner også om den pågående kronerullingen på https://www.samfundet.no/informasjon/kronerulling

Events at the Student Society can be adapted for visitors with movement and hearing impairment. See here for more information.

Sponsors
Festivals