Information
Restaurant
Events
Volunteer

Norsk
Member
Internal
Area Knaus
Organizer Klubbstyret
Klubbstyret (KLST)
Date 13. January 2023
Time 21:59 - 01:00
Ticket Ticket included with entrance
Age limit 18 (student), 20 (non-student)

KNAUSFESTIVALEN 2023 // Fredag

Det er endelig duket for nok en Knausfestival! Tre helaftener fylt med spennende, ny musikk i et spekter av sjangere! Tre artister hver kveld, på husets herligste scene Knaus!


FREDAG 23.APRIL: Gangar// Skov// KØBER


Gangar

Er du klar for en folkemusikkfest av nye dimensjoner? Folkrockbandet Gangar er en kule av ung energi du sent vil glemme! I kombinasjon med alt fra Rockabilly til Djentrock blir tradisjonelle slåtter og stev kledd i ny “rocka” drakt, for et ungt og energisk musikkutrykk. Inspirert av band som Hoven Droven, Shining, AC/DC og Meshuggah gjør de den tradisjonelle Norske folkemusikken mer tilgjengelig for et allment publikum, uten å inngå kompromisser ovenfor tradisjonsmusikken. Melodiene finner musikalsk leder Mattias Thedens i gamle plater og arkivopptak, og deretter blir de ut-arrangert i fellesskap, som tillater bandmedlemmenes ulike musikalske bakgrunner fra jazz, funk, pop, soul og metal å tilføye det ekstra kruttet som tar festen til et nytt nivå. Med Mattias´ lange erfaring innen folkemusikk og dans, bandets sjangerbredde, og et gnistrende liveshow, leverer Gangar en musikalsk pakke av høy kvalitet, som garantert vil få det til å rykke grådig i dansefoten til samtlige publikummere. I 2022 var Gangar en av fire norske artister/grupper invitert til å spille showcase på Nordic Folk Alliance i Göteborg. Sommeren 2022 spilte Gangar to konserter på Viljandi Folk Music Festival i Estland, konsert på Noorderzon Performing Arts Festival i Groningen, Nederland, og på Delsbostämman i Sverige i tillegg til flere konserter i Norge. I 2023 skal Gangar spille showcase på Folk Alliance International i Kansas City, USA.

Skov

Med en soft spot for gitarbasert og bittersøt janglepop kom Skov snublende inn på Osloscenen.

“Hva finner man i krysningspunktet mellom et betraktelig yngre deLillos (som fant synthspakene) og et Beach House med trommer i tet?”

-Saga Eline Jonsson Hoff, GAFFA

Etter tre år med selvransakelse, fullstappa klubbkonserter og sporadisk studiotid er Skov nå klare med sin andre fullengder. Albumet “Karikatur” slippes våren 2023 på Rohdos Records.

KØBER

På tampen av 2021 ga Nesoddingen KØBER ut det eksperimentelle hiphop-albumet Aldri ikke gassed sammen med produsent mikke. I 2022 fulgte han opp med singlene “Stødig” og “Drømmeland” hvor sistnevnte ble inkludert i NRK P3-spalten “Best Akkurat Nå”, og senest “Ostesangen” som ble ukas singel hos NPS music. Tidligere i år spilte han på Øyafestivalens Klubbdagen på SALT, og i høst sammen med MC Magnus som support for Kamelen for et fullstappet Storsalen på Samfundet i Trondheim. Ny musikk fra KØBER vil komme gjennom hele 2023!

Events at the Student Society can be adapted for visitors with movement and hearing impairment. See here for more information.

Sponsors
Festivals