Information
Restaurant
Events
Volunteer

Norsk
Member
Internal
Area Knaus
Organizer Lørdagskomitéen
Lørdagskomitéen (LK)
Date 12. January 2023
Time 20:59 - 00:00
Ticket Ticket included with entrance
Age limit 18 years

KNAUSFESTIVALEN 2023

Det er endelig duket for nok en Knausfestival! Tre helaftener fylt med spennende, ny musikk i et spekter av sjangere! Tre artister hver kveld, på husets herligste scene Knaus!


TORSDAG 12.JANUAR: Poor Rick// Hilja // Ada Risberg

FREDAG 13.JANUAR: Gangar// Skov// KØBER

LØRDAG 14.JANUAR: MC Magnus// Bo Milli // Daufødt


Poor Rick

Poor rick – et av Trondheims ferskeste poprock-band leverer musikk for alle som liker å danse tankeløst med til fengende musikk, eller lytte til tekster om eksistensielle kriser. Musikken får rotplass i sjela med tekster om triste gutter som smiler mye, mens bandets live-energi sementerer de som et solid band på trønderscenen. Med to singler ute er bandet enda å regne som ferskt, men det legger ingen demper på guttas ambisjonsnivå.

«Silver Lining» er poor ricks andre singel og forsterker følelsen fra første singel, «Bleeding Heart». Låta er leken, catchy og lett å synge med på, men med en bakenforliggende tristhet og melankoli som reflekterer livet. Den som synger høyest, griner som oftest mest. Syng med og grin!

Hilja

Hilja skriver jazzinspirert visepop, fremført med sterk formidling og tilstedeværelse. Sjangermessig varierer musikken fra indierock til akustiske ballader, og tekstene tematiserer hvordan det oppleves å være ung i dagens samfunn. Høsten 2021 slapp hun sitt debutalbum, “Hvor ble regnet av?”, et konseptalbum om vann, klima og miljø. Albumet ble godt tatt i mot, og ble blant annet anmeldt av Klassekampen og listet på flere radiostasjoner. Samme høst satte hun opp utstilllingen “Ha valg, ta valg” på Klimahuset i Oslo, i samarbeid med Gina Gylver. Våren 2022 slapp hun låta “Fjorden er ikke vår” i forbindelse med aksjonene ved Førdefjorden.

Hilja er student ved jazzlinja på NMH, og har med seg musikere fra jazzmiljøet i Oslo og Trondheim. I 2020 ble Hilja tildelt Norsk Viseforums Artiststipend, og i 2021-2022 var hun med på Talent Norges nye satsning på rytmiske musikere, “Pop Up”.

Ada Risberg

Ada Risberg kombinerer elektronisk pop med elementer fra rock og folkemusikk som sammen skaper dels harmonisk og cinematisk, dels støyende og brutal musikk. Hun tar i bruk vokal, synthbaserte lydlandskap og beats til å skape musikk som kan være energisk, mystisk, merkelig og morsom. Til Knausfestivalen tar hun med seg jazzgitarist og vokalist Cornelius Risberg.

Gangar

Er du klar for en folkemusikkfest av nye dimensjoner? Folkrockbandet Gangar er en kule av ung energi du sent vil glemme! I kombinasjon med alt fra Rockabilly til Djentrock blir tradisjonelle slåtter og stev kledd i ny “rocka” drakt, for et ungt og energisk musikkutrykk. Inspirert av band som Hoven Droven, Shining, AC/DC og Meshuggah gjør de den tradisjonelle Norske folkemusikken mer tilgjengelig for et allment publikum, uten å inngå kompromisser ovenfor tradisjonsmusikken. Melodiene finner musikalsk leder Mattias Thedens i gamle plater og arkivopptak, og deretter blir de ut-arrangert i fellesskap, som tillater bandmedlemmenes ulike musikalske bakgrunner fra jazz, funk, pop, soul og metal å tilføye det ekstra kruttet som tar festen til et nytt nivå. Med Mattias´ lange erfaring innen folkemusikk og dans, bandets sjangerbredde, og et gnistrende liveshow, leverer Gangar en musikalsk pakke av høy kvalitet, som garantert vil få det til å rykke grådig i dansefoten til samtlige publikummere. I 2022 var Gangar en av fire norske artister/grupper invitert til å spille showcase på Nordic Folk Alliance i Göteborg. Sommeren 2022 spilte Gangar to konserter på Viljandi Folk Music Festival i Estland, konsert på Noorderzon Performing Arts Festival i Groningen, Nederland, og på Delsbostämman i Sverige i tillegg til flere konserter i Norge. I 2023 skal Gangar spille showcase på Folk Alliance International i Kansas City, USA.

Skov

Med en soft spot for gitarbasert og bittersøt janglepop kom Skov snublende inn på Osloscenen.

“Hva finner man i krysningspunktet mellom et betraktelig yngre deLillos (som fant synthspakene) og et Beach House med trommer i tet?”

  • Saga Eline Jonsson Hoff, GAFFA

Etter tre år med selvransakelse, fullstappa klubbkonserter og sporadisk studiotid er Skov nå klare med sin andre fullengder. Albumet “Karikatur” slippes våren 2023 på Rohdos Records.

KØBER

På tampen av 2021 ga Nesoddingen KØBER ut det eksperimentelle hiphop-albumet Aldri ikke gassed sammen med produsent mikke. I 2022 fulgte han opp med singlene “Stødig” og “Drømmeland” hvor sistnevnte ble inkludert i NRK P3-spalten “Best Akkurat Nå”, og senest “Ostesangen” som ble ukas singel hos NPS music. Tidligere i år spilte han på Øyafestivalens Klubbdagen på SALT, og i høst sammen med MC Magnus som support for Kamelen for et fullstappet Storsalen på Samfundet i Trondheim. Ny musikk fra KØBER vil komme gjennom hele 2023!

MC Magnus

Mannen bak klassikere som «Full skækk developer» og «Tjommi d’Money» er tilbake på Knaus!
Aktuell med albumet Fri som fuglen har MC Magnus og DJ mikke holdt en rekke konserter i landets største byer. På konsert med MC Magnus får du se
- Genuine fremføringer (karen rapper for real, null playback bitch)
- Herlig dynamikk mellom rapper og DJ
- Et inkluderende show som inviterer publikum til å delta
Den joviale rapperen fra Bergen hylles av fans over hele landet for sine smarte bars og morsomme innfallsvinkler. Han er opptatt av å holde det ekte, og tekstene bærer preg av presis formidling av subjektive sannheter.
Sist Magnus spilte på Samfunnet var han support for Kamelen i en utsolgt storsal, og artisten kan skilte med både p3-listing (Køber & Tjommi) og listing i Spotify sine spillelister (Kommer inn bredt i New Music Friday, MC Meg i Norsk rap). Under dusken anmeldte Fri som fuglen til et av de beste Norske rap-albumene i 2022.

Bo Milli

Bo Milli, tidligere kjent som Emilie Østebø, er uten tvil en av de mest spennende nye artistenei landet. Du har kanskje allerede hørt henne rotere på radio på Lokoys ‘a mistake’, som defremførte sammen på by:Larmtil manges store begeistring. Gitaristen og låtskriveren harbrukt 2021 på å jobbe i studio og produsere sin debut-EP sammen med Odd Martin (Aurora,Sigrid, Sløtface). Bo Milli skriver både om hvordan hverdagen oppleves når en klimakrisetruer fremtiden-og om hvor flaut det er å være tjue, desperat etter å bli likt, snublendegjennom nye utfordringer og muligheter. På Trondheim Calling tar hun med seg bandet sittfor å presentere ny musikk og det er bare å glede seg.

Daufødt

Daufødt har raskt etablert seg som et av navnene som virkelig gjelder innenfor rocken her påberget. Daufødt handler om både musikalske og fysiske overskridelser, en konsert er en voldsomfrigjøring av energi og decibel, mens det musikalske uttrykket dreier seg om riving og knusing ialle former og fasonger. Daufødt har et bein godt planta i punken, og et bein som sparker innomstøyrock, fri-impro og alskens andre avkroker av undergrunnen. Debutalbumet1000 Island(2020) vant Spellemansprisen i kategorien rock og ble fulgt opp med en haug av konserter i Norgeog Danmark. Under By:Larm i 2020 var bandet en av ti nominerte til prisen Årets Stjerneskudd-og har levd opp til dette gjennom de to siste årene. Med oppfølgerskivaAromaterapi(høsten2022)viser Daufødt at utvikling er i kjernen av bandet. Hver eneste strikk tøyes til bristepunktetog med hjelp fra produsent og støymusiker Lasse Marhaug oppnår Daufødt sitt viktigste mål:lytteren skal aldri føle seg trygg.

Events at the Student Society can be adapted for visitors with movement and hearing impairment. See here for more information.

Sponsors
Festivals