Information
Restaurant
Events
Volunteer

Norsk
Member
Internal
Area Storsalen
Organizer Styret
Styret
Date 6. March 2021
Time 18:00 - 20:00
Ticket Registration
Age limit 18 years

This event will be in Norwegian

This event will be in Norwegian

“Sikkerhetsrådet? Hvorfor skal vi gidde å snakke om det?” Du har helt sikkert hørt om FN sitt sikkerhetsråd i samfunnsfag på videregående eller til og med på ungdomsskolen. Og nå har det faktisk aldri vært mer aktuelt for oss i Norge å forholde oss til hva Sikkerhetsrådet er og hva det gjør. Derfor har vi fått med oss gode forklarende stemmer for å gi oss et innblikk i hva vi kan forvente de neste årene.

Etter en langvarig valgkamp sikret Norge seg en midlertidig plass i Sikkerhetsrådet i 2020, en oppgave som varer fra 2021 til 2022. Det er stor prestisje knyttet til det å vinne en rullerende plass og Norge satt sist i perioden 2001-2002. Mye har skjedd med verden siden den gang.

Enkelte kritikere hevder man brukte for mye penger på å sette seg i en posisjon der man risikerer å skvises mellom stormaktene, mens andre ser på dette som en gylden mulighet til å sette norske interesser og kjernesaker på agendaen på en av de aller viktigste politiske arenaene. For hva skal Norge bruke sin nye innflytelse til? Erna Solberg talte i forrige uke til medlemmene av Sikkerhetsrådet og understreket hvor viktig et stabilt klima er for fred i verden. Dermed kan vi se konturene av hva Norge ønsker å bruke sin periode til, nemlig å snakke om klimaet.

Hvilke konsekvenser får deltakelsen for Norge? Mange peker på at vi risikerer å eskalere konflikter med stormaktene. Rådet er forholdsvis splittet og Norge kan dermed ende opp med å ta upopulære beslutninger både hos allierete, men også hos Kina og Russland. To land med et noe anstrengt forhold til oss fra før.

Med oss for å belyse dette temaet har vi journalist Tove Gravdal. Andre bidragsytere blir annonsert fortløpende.

Events at the Student Society can be adapted for visitors with movement and hearing impairment. See here for more information.

Sponsors
Festivals