Information
Restaurant
Events
Volunteer

Norsk
Member
Internal
Area Storsalen
Organizer Styret
Styret
Date 9. November 2019
Time 19:00 - 20:30
Ticket Ticket included with entrance
Age limit 18 years

Samfundsmøte: Cyberkrig

Vil hacking og datavirus være sentralt i framtidens krigføring?

Et datavirus fører til strømbrudd og mørklagte byer. Bankene er hacket, og både finans- og persondata er sendt på avveie. Helsevesen, transportselskap og næringslivet har kollapset. Hele samfunnet er paralysert.

Scenariet over har lenge vært et dystopisk beskrivelse av framtidens krigføring. Når samfunnet digitaliseres, øker også trusselen for digitale angrep. De siste årene har vi sett flere eksempler verden over. Det globale dataangrepet WannaCry slo i fjor det britiske helsevesenet ut av spill. I 2017 ble Ukraina utsatt for en rekke cyberangrep som stengte ned departementer, mediehus, banker og strømselskaper. Irans atomvåpenprogram har blitt overvåket og omprogrammert av dataormen Stuxnet.

Cyberkrig omtales ofte som framtidens krigføring, hvor nasjonalstater bruker digitale angrep som hacking og datavirus for å skade og forstyrre viktige datasystemer hos andre stater. Vil den neste verdenskrigen være en ren digital krig? Hvor stor er trusselen for det dystopiske scenarioet beskrevet over? Og er egentlig Norge godt nok rustet for framtidens krigføring?

Med oss til dette møtet har vi Bente Hoff, avdelingsdirektør i Nasjonalt Cybersikkerhetssenter i Nasjonal sikkerhetsmyndighet. Vi har også med oss Bjørn Kråkevik fra Cyberforsvaret.


Billett: 0,-/50,- (Medlem/Ikke-medlem) kjøpes i døra.

Møtet streames på: http://www.samfundet.no/live/

Dagsorden og beslutningsprotokoll: https://www.samfundet.no/saksdokumenter

Dersom du ønsker å reservere bord, åpner mulighetene for dette mandag 04.11.2019, kl. 12:00. For reservasjon, send mail til "styret-bordreservasjon@samfundet.no". Det er maksimalt plass til 4 personer ved hvert bord, og et begrenset antall bord. Bordreservering stenger lørdag 09.11.2019, kl. 14:00. Dette er et gratis tilbud for de som ønsker bordplass. Tilbudet er åpent for alle som ønsker det, men er ikke nødvendig for å få sitteplass under møtet.

Events at the Student Society can be adapted for visitors with movement and hearing impairment. See here for more information.

Sponsors
Festivals