Information
Restaurant
Events
Volunteer

Norsk
Member
Internal
Area Storsalen
Organizer Styret
Styret
Date 2. November 2019
Time 19:00 - 21:00
Ticket Free entrance
Age limit 18 years

Samfundsmøte: Endelig fri - men evig fange?

Hvordan fungerer egentlig det norske fengselsystemet?

Velkommen til første Samfundsmøte etter UKA!

Den 02. november står det norske fengselssystemet på agendaen da Storsalen får besøk av Erling Havnå, kjent som Sleggemannen fra Nokasranet, en innsatt fra Leira fengsel og fengselssosiolog Johan Fredrik Rye.

Per januar 2017 var det ifølge SSB hele 4164 innsatte i norske fengsel. De sitter inne på ulikt grunnlag og på ulik tid, men det de fleste har til felles er at de en dag skal ut fra fengsel og tilbake til samfunnet. Man skal prøve å få seg en jobb, få en plass å bo og kanskje hente opp igjen kontakten med de man har vært lenge vekke fra.

Det norske straffesystemet bygger i stor grad på tanken om rehabilitering og at fengsel skal være en forberedende institusjon til at man skal tilbake til samfunnet etter endt straff. Tanken er god, men hvordan fungerer dette i praksis? Denne kvelden er vi så heldige at vi har fått med oss noen som selv har opplevd å sitte inne og som vil dele sin historie med oss. Hvordan fungerer egentlig det norske fengselssystemet? Hvordan kan overgangen fra fengsel til samfunnet oppleves? Og hvordan kan man hindre tilbakefall?

Vi sees i Storsalen!

Events at the Student Society can be adapted for visitors with movement and hearing impairment. See here for more information.

Sponsors
Festivals