Information
Restaurant
Events
Volunteer

Norsk
Member
Internal
Area Storsalen
Organizer Styret
Styret
Date 31. August 2019
Time 19:00 - 21:00
Ticket Ticket included with entrance
Age limit 18 years

Samfundsmøte: IS - Det falne kalifat

I over fire år har IS drept, terrorisert og fascinert. Nå er kalifatet erklært beseiret. Likevel lever ideologien videre. Hva er fremtiden til IS - Det falne kalifat?

Velkommen til semesteret første Samfundsmøte!

I 2014 erklærte lederen av IS, Al-Baghdadi, opprettelsen av den Islamske Stat etter å ha tatt over Mosul i Irak. Med svarte flagg og de mest brutale metoder har de styrt et område på størrelse med Portugal i Irak og Syria. Det siste året har det blitt rapportert om Den islamske stats svekkelse og til slutt deres endelige fall. Likevel ser ikke ideologien og målet om et kalifat ut til å slippe taket. Hvordan kunne IS få fotfeste i Syria og Irak? Vil IS kunne etablere seg og vinne territorium på nytt? Og hvordan skal Norge forholde seg til fremmedkrigerne og norske barn som oppholder til i Syrias flyktningsleire den dag i dag? I dette Samfundsmøtet vil vi se på IS vekst og fall.

Med oss har vi Truls Hallberg Tønnessen, Afshin Ismaeli og Christine Svendsen.

Truls Tønnessen er forsker ved Forsvarets forskningsinstitutt. Hans forskningsfelt omhandler terror og konflikter i Irak og Syria, og har skrevet sin doktoravhandling om Al-Qaida-relaterte islamistiske grupper. Han vil snakke om de historiske røttene til IS.

Afshin Ismaeli er en prisbelønnet journalist og dokumentarfotograf i utenriksredaksjonen til Aftenposten. Han har svært god lokalkunnskap om Midtøsten, og har rapportert fra noen av verdens mest utsatte konfliktområder.

Christine Svendsen er journalist i NRK, og har dekket saker fra Syria. Hun har blant annet kartlagt hvem de norske fremmedkrigerne er, samt rapportert om IS-kvinnene og deres barn fra flyktningleirene i Syria.


Billett: 0,-/50,- (Medlem/Ikke-medlem) kjøpes i døra.

Møtet streames på: http://www.samfundet.no/live/

Dagsorden og beslutningsprotokoll: https://www.samfundet.no/saksdokumenter

Dersom du ønsker å reservere bord, åpner mulighetene for dette torsdag 26.08.2019, kl. 12:00. For reservasjon, send mail til "styret-bordreservasjon@samfundet.no". Det er maksimalt plass til 6 personer ved hvert bord, og et begrenset antall bord. Bordreservering stenger lørdag 31.08.2019, kl. 14:00. Dette er et gratis tilbud for de som ønsker bordplass. Tilbudet er åpent for alle som ønsker det, men er ikke nødvendig for å få sitteplass under møtet.

Events at the Student Society can be adapted for visitors with movement and hearing impairment. See here for more information.

Sponsors
Festivals