Information
Restaurant
Events
Volunteer

Norsk
Member
Internal
Area Storsalen
Organizer Styret
Styret
Date 6. April 2019
Time 19:00 - 21:00
Ticket Ticket included with entrance
Age limit 18 years

Samfundsmøte: Hvor blir det av romvesenene?

Universet har eksistert i 13,8 milliarder år, og er uendelig stort. Er det ikke da ganske usannsynlig at det ikke finnes liv noen andre steder enn på den bittelille jordkloden vår? Men, hvis det finnes utenomjordisk liv - hvor blir det av alle sammen?

Dette spørsmålet har blitt stilt siden før Fermiparadokset fikk sitt navn på 50-tallet, og både vitenskapen, sci-fi forfattere og vennegjenger drøfter temaet om og om igjen. Så hva er egentlig greia - er vi rett og slett alene i universet? Finnes det liv som vi bare ikke har funnet enda? Eller har konspirasjonsteoretikerne rett - vi har fått kontakt med romvesnene, men det holdes skjult for oss?

Hvis det finnes utenomjordisk liv, kommer vi noen gang til å finne det? Ifølge teorien om Det store filteret kan det være et steg i utviklingen som utsletter så godt som alt levende på veien mot en intergalaktisk sivilisasjon, og derfor vil vi aldri få til intergalaktiske oppdagelsesferder. Hva er i så fall vårt filter? Atomvåpen? Global oppvarming? Eller, har vi kommet oss forbi dette filteret?

Når forsker og programleder Jo Røislien og Irene Karoliussen fra CIRiS kommer til Samfundet skal vi ut i verdensrommet, og prøve å forstå noe av hva som egentlig foregår der ute.

Billett: 0,-/50,- (Medlem/Ikke-medlem) kjøpes i døra.

Møtet streames på: http://www.samfundet.no/live/

Presse? Send en mail til styret-presse@samfundet.no så vi kan avtale nærmere.

Dagsorden og beslutningsprotokoll: https://www.samfundet.no/saksdokumenter

Dersom du ønsker å reservere bord, åpner mulighetene for dette torsdag 04.04.2019, kl. 12:00. For reservasjon, send mail til "styret-bordreservasjon@samfundet.no". Det er maksimalt plass til 6 personer ved hvert bord, og et begrenset antall bord. Bordreservering stenger lørdag 06.04.2019, kl. 14:00. Dette er et gratis tilbud for de som ønsker bordplass. Tilbudet er åpent for alle som ønsker det, men er ikke nødvendig for å få sitteplass under møtet.

Events at the Student Society can be adapted for visitors with movement and hearing impairment. See here for more information.

Sponsors
Festivals