Information
Restaurant
Events
Volunteer

Norsk
Member
Internal
Area Storsalen
Organizer Styret
Styret
Date 19. January 2019
Time 17:30 - 21:00
Ticket Ticket included with entrance
Age limit 18 years

Samfundsmøte: Er Gud død?

Vi har akkurat kommet ut av en høytid som feirer jomfrufødselen til Guds sønn, en mann som kunne helbrede, vekke de døde og gå på vannet. Mange går nå tilbake til en studiehverdag med vitenskap, forskning og kritisk tenkning. Er dette forenlig? Har religion egentlig en plass i vårt moderne samfunn?

I 1882 skrev Friedrich Nietzsche at Gud er død. Mange har sett for seg at religion vil dø ut med vitenskapens stadige utvikling, men selv om mye har skjedd i vitenskapen på disse nesten 140 årene viser dette få tegn på å skje. I dag har kristendommen 2,2 milliarder tilhengere, og 1,7 milliarder mennesker er tilhengere av Islam, samtidig utgjør ateister kun 7 prosent av verdens befolkning. I USA, verdens mest teknologisk utviklede land, tror 42 prosent av befolkningen at jorden er mindre enn ti tusen år gammel. Ettersom vitenskapen viser at jorda er 4.5 milliarder år gammel er denne feilen proporsjonal med å tro at avstanden fra Lindesnes til Nordkapp er 0.4 mm. En ikke-triviell uenighet. Så hvorfor velger mange å legge vekk vitenskapen når det kommer til jordens alder, men drar til legen når de kjenner en smerte i brystet? Er det rasjonelt å tro på Gud? Hvilke gode grunner finnes det for, hvilke gode grunner finnes det mot? Hvorfor er ikke Gud for lengst lagt bak oss slik mange forventet med vitenskapens fremskritt?

Dette skal vi snakke om under Samfundsmøte: Er Gud død? For å gjøre det får vi besøk av forskningsjournalist, høyskolelektor og forfatter Erik Tunstad, sammen med skribent og forfatter Bjørn Are Davidsen.

Fra rundt kl. 19.30 skal samfundsmøtet også behandle forslagene til romprogram som er utarbeidet av Samfundets Nybyggkomité.

Billett: 0,-/50,- (Medlem/Ikke-medlem) kjøpes i døra.

Møtet streames på: http://www.samfundet.no/live/

Presse? Send en mail til styret-presse@samfundet.no så vi kan avtale nærmere.

Dagsorden og beslutningsprotokoll: https://www.samfundet.no/saksdokumenter

Dersom du ønsker å reservere bord, åpner mulighetene for dette torsdag 17.01.2019, kl.12:00. For reservasjon, send mail til "styret-bordreservasjon@samfundet.no". Det er maksimalt plass til 6 personer ved hvert bord, og et begrenset antall bord. Bordreservering stenger lørdag 19.01.2019, kl.14:00. Dette er et gratis tilbud for de som ønsker bordplass. Tilbudet er åpent for alle som ønsker det, men er ikke nødvendig for å få sitteplass under møtet.

Events at the Student Society can be adapted for visitors with movement and hearing impairment. See here for more information.

Sponsors
Festivals