Information
Restaurant
Events
Volunteer

Norsk
Member
Internal
Area Storsalen
Organizer Styret
Styret
Date 4. November 2017
Time 18:30 - 20:30
Ticket Ticket included with entrance
Age limit 18 years

Samfundsmøte: Status: verden

Hvordan står det egentlig til med verden i dag? Hva er vår klodes største utfordring - og hvordan skal vi møte denne?

Vi mennesker har ulike bekymringer for framtiden, men noen bekymringer burde gå på tvers av kultur, religion og landegrenser. Vi er alle bosatt på den samme kloden - men likevel pusher vi yttergrensene for hva denne kloden kan tåle. Gradestokken blinker rødt, og verdensbefolkningen blir bare større og større...

Kommer vi til å forsake vår egen undergang? Er vi allerede på vei mot selvutslettelse? Flere forskere mener ja – men spørsmålet er hvordan? Og når?

På dette Samfundsmøtet vil vi se nærmere på to mulige utfall til selvutslettelse: Global oppvarming og overbefolkning. Vi skal vurdere hvilke utfordringer vi står ovenfor i dag, og ikke minst i tiden som kommer. Kanskje vi er nødt til å innføre ettbarnspolitikk, eller kanskje vi rett og slett må flytte til en ny planet? La oss håpe at det finnes bedre alternativer!

Vil vi gjøre vår kjære planet Tellus ubeboelig? Holder sanden i timeglasset på å renne ut - eller har vi fortsatt tid til å berge oss selv - og vår kjære klode? Kanskje du får svar på Samfundsmøte: Status: Verden!

Med oss på dette møtet har vi biologiprofessor Harald Kryvi. Han har lenge problematisert overbefolkning, og har ikke minst skapt kontrovers med sine brutalt ærlige meninger. Kryvi har tidligere har uttalt at “Det er en grenseløs egoisme når menneskeheten tillater seg å overbefolke jordkloden på en måte som er totalt ødeleggende for natur og miljø”. Har han rett i dette?

Vår andre innleder blir Fredrik Jutfelt. Han er førsteamanuensis ved institutt for biologi og medlem i Outstanding Academic Fellows Programme. Hans forskning er fokusert på marinbiologi og klimaendringer. Han kommer til oss for å snakke om problemene med global oppvarming.

Velkommen til Samfundsmøte: Status: Verden!

Events at the Student Society can be adapted for visitors with movement and hearing impairment. See here for more information.

Sponsors
Festivals