Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Skala
Arrangør Samfundets Debattkomité
Samfundets Debattkomité (SDK)
Dato 6. november
Tid 19.00 - 21.00
Billett Gratis inngang
Aldersgrense 18 år

Onsdagsdebatt: Brukte klær, til hvilken pris?

De siste årene har bruktmarkedet fått mye positiv oppmerksomhet. Å handle brukt er bra for både miljøet, lommeboken og sikrer deg unike klær og gjenstander.

I hele Norge har bedrifter som Fretex og UFF fått en større tilstedeværelse i handlegater, og på sosiale medier florerer det av påvirkere som taler for å handle brukt framfor å kjøpe nytt. Samtidig har flere av de store kjedene innenfor gjenbruk fått kritikk for å ha høye priser, for å videreselge klær av dårlig kvalitet og det er en skepsis rundt hvor stor andel av klærne som faktisk ender opp i en butikk i forhold til hva som blir sendt til søppelfyllinger.

I lys av dette er det interessant å debattere om bruktmarkedet utelukkende er positivt. Er det egentlig mer miljøvennlig, eller er det overkonsumering i ny forkledning? Bruker vi bruktmarkedet som en unnskyldning for å fortsette kjøpevanene våre? Å handle brukt har for mange vært nødvendig for å få endene til å møtes økonomisk; har bruktmarkedets prisøkning ført til at markedet har blitt mindre tilgjengelig?

Dørene åpner 18:45, og arrangementet holdes i Skala. Arrangementet er gratis.

Møtet streames på Samfundets YouTube-kanal. Møtet blir også lastet opp i sin helhet på YouTube-kanalen i etterkant.

Presse? Kontakt styret-presse@samfundet.no.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler