Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Vuelie
Arrangør Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Dato 29. oktober
Tid 19.00 - 21.00
Billett 0,- Supermedlem / 40,- Eksisterende filmklubbmedlemskap / 100,- Nytt filmklubbmedlemskap / 200,- Nytt supermedlemskap
Aldersgrense 18 år

Tirsdagsfilm: Rear Window (1954)

En av Alfred Hitchcocks mest ikoniske filmer, Rear Window, tar publikum med på en nervepirrende reise gjennom mistenksomhet, voyeurisme og spenning.

Filmen følger L.B. "Jeff" Jefferies, en fotograf som er bundet til rullestol etter et beinbrudd. Med begrenset bevegelsesfrihet blir han sittende fast i leiligheten sin i New York, hvor han begynner å observere naboene gjennom vinduet sitt. Hva som starter som uskyldig tidsfordriv, utvikler seg raskt til en farlig besettelse når Jeff begynner å mistenke at en av naboene har begått et mord.

Med sitt enestående kameraarbeid og bruk av ett enkelt filmsett, leverer Hitchcock en klaustrofobisk og intens thriller som utforsker temaer som moral, personvern, og de mørke sidene ved menneskelig natur. Rear Window er et mesterverk som fortsetter å engasjere publikum med sin intrikate fortellerstil og uforglemmelige karakterer, ikke minst Grace Kelly som den sofistikerte og modige kjæresten til Jeff, Lisa Fremont.

Dette er en filmopplevelse som ikke bare underholder, men også utfordrer seernes perspektiv på hva som skjer bak lukkede dører – en ekte klassiker som har befestet sin plass i filmhistorien.


Produksjonsår: 1954
Regissør: Alfred Hitchcock
Nasjonalitet: USA
Lengde: 1 t 52 min


Billetter kjøpes i døren
Filmklubbmedlem (NFK): 40 kr
Ikke filmklubbmedlem: 100 kr (for filmklubbmedlemskap i NFK + første visning gratis).
Vi selger også supermedlemskap til 200 kr. Dette gir deg filmklubbmedlemskap i NFK og inngang på alle filmene til Studentersamfundet Filmklubb dette semesteret.


Denne filmen kommer til å være på engelsk, med engelske undertekster.

Doors: 18:45
Inngang: Edgar

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler