Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Styret
Styret
Dato 7. september
Tid 18.00 - 20.00
Billett
Aldersgrense 18 år (student), 20 år (ikke-student)

Samfundsmøte: Modis India

India er et av verdens mest mangfoldige og multietniske land. Når du tenker på India, tenker du kanskje på Tikka Masala og Butter Chicken, det er kanskje ikke så rart, for vi hører generelt lite om India i media. Men visste du at India blir omtalt som verdens største demokrati? At India har passert Kina i befolkningstall? Og at landet har vært styrt av samme parti og statsminister siden 2014?

  1. juni i år ble populisten med kallenavn “Indias Trump”, Narendra Modi, erklært for valgvinner for tredje gang på rad. Dette til tross for anklager om sensurering av kritikere og opposisjonen, spredning av falske nyheter, og antimuslimsk retorikk. Landet har de siste årene hatt en voldsom vekst, både økonomisk og befolkningsmessig, og ligger an til å bli verdens tredje største økonomi innen 2030. Så, hvorfor prater vi ikke mer om India? Hvem er egentlig Narendra Modi og det hindunasjonalistiske partiet BJP?

Lørdag 7. september inviterer vi deg til et dypdykk inn i indisk politikk, hvor vi tar for oss alt fra sosial ulikhet, til økende hindunasjonalisme og anti-muslimsk retorikk, til et demokrati, en religionsfrihet og en ytringsfrihet under press. For hva er det egentlig som rokker seg innad i verdens mest folkerike land?
For å svare på dette har vi med oss i panelet professor emeritus i samfunnsøkonomi og India-entusiast, Karl “Kalle” Moene, samt forfatter, grunnlegger av Det Moderne India, India-kommentator og tidligere ISFiT president, Rina Sunder.

Dørene åpner 17:45. Inngang gjennom hovedinngangen. Arrangementet er gratis for medlemmer, og 50 kr for ikke-medlemmer. Billetter kjøpes i døren.

Møtet streames på Samfundets YouTube-kanal. Møtet blir også lastet opp i sin helhet på YouTube-kanalen i etterkant.

Sakspapirer finner du: https://samfundet.no/saksdokumenter#styret.

For bordreservasjoner, send mail til styret-bordreservasjon@samfundet.no.

Presse? Kontakt styret-presse@samfundet.no.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler