Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Styret
Styret
Dato 18. november 2023
Tid 18.00 - 20.00
Billett 0,- / 50,-
Aldersgrense 18 år (student), 20 år (ikke-student)

Samfundsmøte: Gaza: sannhet i grenseland

Verdenen ble rystet den 7. oktober da Hamas angrep Israel. Raskt tok politikere fra Europa og USA til mikrofonene for å fordømme Hamas og vise sin støtte til Israel. Nyhetene ble fylt med hjerteskjærende historier om de israelske gislene. I løpet av de siste ukene har nyhetsbildet endret seg; historier om bomber, flyktningruter, humanitær hjelp og krav om våpenhvile i Gaza definerer våre mediekanaler.

Konflikten har grepet tak i oss alle, og den oversvømmer skjermene våre. Sosiale medier flommer over av bilder og videoer, hvor bomber og memes blandes om hverandre. Store demonstrasjoner og markeringer har skjedd verden rundt. For noen oppleves det som at propagandamaskinen ruller og går - det er overveldende å ta innover seg de historiske og juridiske aspektene samtidig som nye oppdateringer fra konflikten deles minutt for minutt. Hvilket bilde sitter vi igjen med fra konflikten da?

Hvilken rolle spiller media i vår forståelse av konflikt? Hvordan kan media og journalister være nøytrale i sin rapportering? Er det overhodet mulig å opprettholde en form for objektivitet? Hvordan belyses denne saken - ligger det alltid i kortene at det er en side man skal ta?
Hvilken informasjon og vinkling får mennesker som lever i konflikt og krig? Spriker det fra informasjonen Norge og den vestlige verden får? Er norsk media troverdig i sin informasjonsspredning om polariserte konflikter?

Finnes det egentlig “vinnere” i krig?

Vi inviterer til Samfundsmøte Gaza: sannhet i grenseland. Med oss har vi Fredrik Græsvik, tidligere Afghanistan og Midt-Østen korrespondent for TV2 og Hege Bae Nyholt, Stortingsrepresentant for Rødt med erfaring fra solidaritetsarbeid i Libanon og Vestbredden

Dagsorden:
https://www.samfundet.no/upload/documents/files/000/001/135/Dagsorden__Gaza.docx_%283%29.pdf?1700232442

Styrets innstilling til rådet:
https://samfundet.no/upload/documents/files/000/001/138/Styrets_innstilling_til_Ra%CC%8Adet2023.pdf?1700271168

Reservere bord? Send til styret-bordreservasjon@samfundet.no

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler