Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Styret
Styret
Dato 17. september 2022
Tid 18.00 - 20.00
Billett Billett inkludert i inngang
Aldersgrense 18 år (student), 20 år (ikke-student)

Samfundsmøte: Krig i Europa

24. februar 2022. Russland invaderer Ukraina. For første gang på 30 år fyller krigsbilder fra Europa nyhetene, dag ut og dag inn. Hvordan kom det til dette? Som en generasjon som har vokst opp etter den kalde krigen har vi blitt vant til en verden og et Europa preget av samarbeid, fred, og diplomatiske løsninger. Det gjelder ikke lenger.

På samfundsmøte “Krig i Europa” tar vi et skritt tilbake og prøver å se på krigen i en større historisk kontekst. Hva ledet opp til den? Hvordan kommer den til å ende? Og hvordan vil status quo se ut når den er ferdig? Er det egentlig håp for en fredelig løsning? Akkurat nå er vi midt inne i en definerende periode for det neste århundret. Det som skjer i tiden framover vil ha enormt mye å si for hva slags verden vi bor i om 30 år, hva slags verden de kommende generasjonene skal vokse opp i.

Bli med på en samtale om krigens betydning for verdens framtid, sammen med Julie Wilhelmsen og Ola Tunander.

Julie Wilhelmsen er seniorforsker på NUPI. Hun har doktorgrad i statsvitenskap og arbeider med russisk utenriks- og sikkerhetspolitikk.
Ola Tunander er professor emeritus tilknyttet PRIO, Institutt for fredsforskning. Han har publisert arbeider innen sikkerhetspolitikk, terrorisme, statsteori, marinestrategi, geopolitikk og den kalde krigens historie

Sakspapirer finner du: https://samfundet.no/saksdokumenter#styret

Ønsker du å bestille bord i storsalen, send mail til: Styret-bordreservasjon@samfundet.no

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler