Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Dato 7. februar
Tid 19.00 - 21.25
Billett 40,- Filmklubbmedlem / 100,- Filmklubbmedlemskap inkl. visningen / 200,- Supermedlemskap
Aldersgrense 18 år

Søndagsfilm: Den store skjønnheten (2013)

En vakker, poetisk, og melankolsk skildring av dødelige mennesker i den evige by.

Etter å ha debutert som forfatter med en prisbelønt roman i en alder av 26, fikk Jep Gambardella skrivesperre. Siden har han tatt yrke som kunstkritiker og svermet ørkesløst rundt i Romas sosietetsliv i en konstant rus av Gin & Tonic. Tilværelsen fylles stort sett av utsvevende fester, avant-garde kunstforestillinger, og middagsselskaper med mer eller mindre platoniske karakterer fra Romas overklasse. Vi møter Jep på hans 65-årsdag, der en plutselig melankoli angriper ham, og han begynner å lete etter livets skjønnhet i sine minner, blant sine medmennesker, og i Romas vidunderlige landskaper.

Den store skjønnheten - La Grande Belezza - er den Napoletanske regissøren Paolo Sorrentinos femte spillefilm. Den vant Oscar for beste utenlandske film i 2013. Et gjennomgående tema i Sorrentinos filmer er skjørhet - ungdommens, gledens, skjønnhetens, og selve livets skjørhet. Tematikken angripes med vakre, stilistiske bilder, klare kontraster i dialoger og karakterer, samt en solid dose humor, absurdisme, og eksistensialisme - i ekte italiensk filmtradisjon. Hovedrollen Jep bekles av en gjenganger i Sorrentinos filmunivers, Toni Servillo - en av Italias desidert fremste skuespillere.

Produksjonsår: 2013
Regissør: Paolo Sorrentino
Nasjonalitet: Italia
Lengde: 2t 22min

Dørene åpner kl. 18.30
Inngang igjennom hoveddøra

Medlemsbilletter kan omgjøres til ikke-medlemsbilletter mot et mellomlegg i hoveddøren under åpningstid på konsertdagen. Før du kommer til Samfundet må du sette deg inn i våre smittevernsrutiner. De finner du her

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler