Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Styrets debattkomité
Dato 27. januar
Tid 18.00 - 19.30
Billett Påmelding
Aldersgrense 18 år

Onsdagsdebatt: Moderne kunst – inspirerende eller irriterende?

Onsdagsdebatt om moderne kunst med Stefanie Hessler, Jørgen Lund og Himanshu Gulati!

I 2019 lagde Andreas Wahl fra Folkeopplysningen en kunstutstilling under navnet til den kjente norske samtidskunstneren Jan Christensen og kom unna med det uten mistanke fra publikum. Under kunstmessen Art Basel ble en banan klistret til veggen med duc-tape solgt for over en million kroner. Og i Oslo står en partert ku på fast utstilling hos Astrup Fearnley museet. Moderne kunst fortsetter å inspirere, sjokkere og ikke minst irritere.
Men hva kan man egentlig kalle for kunst, og hvem har egentlig definisjonsmakten? Kan alle lage moderne kunst eller er det forbeholdt en allerede anerkjent kunstner?

Til tross for uenighet i hva kunst her, strides det også om hvor viktig den er. Mens noen mener det er en nødvendig form for å uttrykke kollektive følelser, mener andre at det rett og slett ikke er det. Hvilken verdi gir kunsten samfunnet? Og er det riktig at fellesskapet skal dekke utgiftene til noe det er vanskelig å måle verdien av?

For å diskutere dette har vi med oss direktør for Trondheim Kunsthall, Stefanie Hessler, kunsthistoriker Jørgen Lund og stortingsrepresentant for FrP, Himanshu Gulati.

Medlemsbilletter kan omgjøres til ikke-medlemsbilletter mot et mellomlegg i hoveddøren under åpningstid på konsertdagen. Før du kommer til Samfundet må du sette deg inn i våre smittevernsrutiner. De finner du her

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler